Τέλη Νοεμβρίου το “deal” Eurobank και Banca Transilvania

Προς τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία σχετικά με τη πώληση των θυγατρικών της Eurobank στη Ρουμανία στη Ρουμανική τράπεζα, Banca Transilvania.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, ύστερα από διαπραγματεύσεις μηνών η ολοκλήρωση της συμφωνίας μπαίνει στην τελική της ευθεία. Η Eurobank (ERB) και η BT διεξάγουν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις από τα μέσα Σεπτεμβρίου ως προς τη δυνητική πώληση της Bancpost, της ERB Retail Services IFN και της ERB Leasing IFN στη Ρουμανία.

“Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε σημαντική πρόοδος προς την κατεύθυνση ενός θετικού αποτελέσματος και οι διαπραγματεύσεις έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, καθώς τα μέρη ολοκληρώνουν τις τελικές διατυπώσεις για την υπογραφή συμφωνίας, αναφέρει η ανακοίνωση της Eurobank που κατατέθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει ως, “οι διοικητικές ομάδες τόσο της ERB όσο και της BT θα ήθελαν να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους να διεκπεραιώσουν μια δίκαιη και ευεργετική συναλλαγή για όλους τους ενδιαφερόμενους και να διαβεβαιώσουν ότι η υπογραφή της εξαγοράς εκτιμάται για τα τέλη Νοεμβρίου 2017 και θα ανακοινωθεί δημοσίως μόλις ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες διαδικασίες της εξαγοράς”.

Περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στο κοινό και στους επενδυτές αφού ολοκληρωθούν τα απαραίτητα βήματα καθώς και όλες οι σχετικές εγκρίσεις, προσθέτει η ανακοίνωση της Eurobank.

Σημειώνεται πως τη διαδικασία πώλησης της EFG Eurobank διαχειρίζεται η Mediobanca, η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα στην Ιταλία, και η HSBC, η μεγαλύτερη τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώνεται πως η Banca Transilvania είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Ρουμανίας σε σχέση με το σύνολο των περιουσιακών της στοιχείων στη Ρουμανία.

Υπενθυμίζουμε πως Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) δήλωσε την Τρίτη ότι η Banca Transilvania σκοπεύει να αποκτήσει ποσοστό πάνω από 39% στη Victoriabank, την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Μολδαβίας. Ως αποτέλεσμα της προγραμματισμένης επένδυσης, η Banca Transilvania και η EBRD θα κατέχουν από κοινού το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στη Victoriabank.

Οι μετοχές της Banca Transilvania αυξήθηκαν κατά 0,95% στα 2,1350 ευρώ την Παρασκευή στις 1125 μονάδες CET, στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου, BVB.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ