Coca-Cola Stevia: Πέτυχε και προχωράει!

Όταν στα τέλη Μαρτίου η γραμμή παραγωγής του Ελληνικού εμφιαλωτηρίου της Coca-Cola ξεκινούσε να βγάζει στην αγορά το πρώτο μπουκάλι Coca Cola με φυσικό γλυκαντικό στέβια, ξεκινούσε ταυτόχρονα και ένα μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεων

Η “πράσινη Coca-Cola”, όπως την έμαθαν οι Έλληνες καταναλωτές, ήταν μια παγκόσμια πρωτιά για τη χώρα μας, στην οποία θα δοκιμαζόταν και θα παρουσιαζόταν κατά αποκλειστικότητα στην Ελληνική αγορά, σε συνεργασία βέβαια πάντα με την μητρική εταιρεία.

Η αποδοχή από το καταναλωτικό κοινό, ήταν ζωτικής σημασίας και η επιτυχία του προϊόντος θα σήμαινε την προώθηση του συγκεκριμένου αναψυκτικού και έξω από τα Ελληνικά σύνορα, μια εξέλιξη που εκτός από κύρος, θα φέρει και μεγάλη αύξηση στα αποτελέσματα της εταιρείας.

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με την Sprite Zero, η οποία ξεκίνησε αποκλειστικά από την Ελληνική αγορά και έχει φτάσει σήμερα να παράγεται και να εξάγεται σε 200 χώρες. 

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε η Coca-Cola HBC για το τρίτο τρίμηνο, η πορεία της Coca Cola Stevia ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική και συνέβαλε αποφασιστικά στην θετική πορεία και την αύξηση του κλάδου των αναψυκτικών της εταιρείας. 

Ταυτόχρονα, και σύμφωνα πάντα με την έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων, η τάση τόσο στις αναπτυσσόμενες Ευρωπαϊκές αγορές όσο και στις αναδυόμενες, είναι ιδιαίτερα αυξητική για τα ποτά και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, δίνοντας στη Στέβια αλλά και την Coca Cola μια μοναδική ευκαιρία για περαιτέρω αύξηση και διεύρυνση των πωλήσεων της. 

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, η Coca Cola Stevia ήταν ένα απόλυτα επιτυχημένο πείραμα και σύντομα αναμένεται να περάσει τα σύνορα και να είναι ένα Ελληνικό προϊόν που θα κατακτήσει την παγκόσμια αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ