The Coffee Project: H Ελληνική αλυσίδα που θέλει να μάθει στους Ελβετούς τον ελληνικό τρόπο να πίνεις καφέ

Ένα ιδιαίτερα ιδιαίτερα φιλόδοξο εγχείρημα, το The Coffee Project ξεκίνησε αυτές τις ημέρες στη Λωζάνη της Ελβετίας και ως στόχο έχει να συστήσει στο ελβετικό κοινό την ελληνική κουλτούρα του καφέ, τα ελληνικά εδέσματα, ενώ σε δεύτερη φάση προσβλέπουν  στην πώληση ελληνικών προϊόντων και συσκευασμένου καφέ σε καταστήματα στην Ελβετία.

Project_logo_800

Πίσω από το The Coffee Project βρίσκεται ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Κατσέλης με Έλληνες συνεργάτες του, ενώ πολύτιμη είναι η συνδρομή του Κώστα Καλαφατά, ιδιοκτήτη της ελληνικής εταιρείας Samba Café Coffee Roasters, με τη δημιουργία ελληνικών καφέ, στο κέντρο της ελβετικής πόλης. Ειδικότερα, στις 20 Οκτωβρίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο κατάστημα The Coffee Project, ενώ μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχουν εγκαινιαστεί δύο ακόμη, στο κέντρο της Λωζάννης και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, στα οποία οι Ελβετοί καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ελληνικό καφέ, ελληνική τυρόπιτα και σπανακόπιτα καθώς και κρύους καφέδες, ελάχιστα διαδεδομένους στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Thecoffeeproject_980620

“Η φιλοσοφία του The Coffee Project είναι να μεταφέρουμε την κουλτούρα της ελληνικής καφετέριας στην Ελβετία καθώς και να δώσουμε τη δυνατότητα σε ελληνικές εταιρείες να διαθέσουν τα προϊόντα τους, σε τελική μορφή, στους Ελβετούς καταναλωτές”, σημειώνει ο Βαγγέλης Κατσέλης, CEO και δημιουργός του Coffee Project.

Ο Κώστας Καλαφατάς, ιδιοκτήτης της εταιρείας Samba Café Coffee Roasters υπογράμμισε “δημιουργήσαμε χαρμάνια καφέ, τα οποία ανταποκρίνονται στο κοινό της Ελβετίας και στοχεύουμε, εκτός από το δίκτυο του The Coffee Project να αναπτύξουμε μια διευρυμένη διανομή, με τον καφέ Samba, τον οποίο δημιουργούμε στην Ελλάδα, από ποιοτική πρώτη ύλη από ολόκληρο τον κόσμο”.

KostasKalafatas980

30 καταστήματα ο στόχος του The Coffee Project

Στόχος του The Coffee Project είναι η δημιουργία μιας αλυσίδας είτε με αυτόνομα καταστήματα είτε με γωνιές καφέ μέσα σε εστιατόρια, που θα φτάσουν σε αριθμό τα 30. Παράλληλα εξετάζει την επέκταση της αλυσίδας, σε πρώτη φάση στην Γενεύη, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, έχει εντούτοις διαφορετικά χαρακτηριστικά ως αγορά, ενώ σε δεύτερη φάση την επέκταση και σε άλλες ελβετικές πόλεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ