Το Face id έρχεται το 2018 και στα νέα iPad

Η Apple ετοιμάζεται να δώσει μια μεγάλη ώθηση στα tablet της, τα οποία αν και έχουν δεχτεί ισχυρό χτύπημα στις πωλήσεις από το ολοένα αυξανόμενο μέγεθος της οθόνης των iPhone, εξακολουθούν να κρατάνε ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι των πωλήσεων τους. 

Το επανασχεδιασμένο iPad, που θα παρουσιαστεί το 2018, θα έχει λεπτότερο προφίλ, ακόμα πιο λεπτές γωνίες και θα φέρει το νέο βιομετρικό σύστημα ξεκλειδώματος που είδαμε πρώτη φορά στο iPhone X, το πολυσυζητημένο face id.

Στα σχέδια της Apple είναι να καταργήσει και στα iPad το διάσημο home button με τις λειτουργίες διαχείρισης να υλοποιούνται με ίδιο τρόπο όπως στο επετειακό iPhone της εταιρείας. Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το νέο iPad δεν θα χρησιμοποιεί αντίστοιχη OLED οθόνη όπως το “Χ”, αλλά ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν θα έχει οθόνη φτιαγμένη από την ίδια της Apple, ή θα δούμε την πρώτη υλοποίηση της συνεργασίας με την LG.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αν το Face id θα μπει σε όλα τα μοντέλα, ή θα προσπαθήσει η Apple να κρατήσει λίγο τις τιμές στα απλά σχετικά μοντέλα, όμως είναι σίγουρο πως τουλάχιστον ένα από τα iPad Pro θα φέρει το νέο βιομετρικό σύστημα. 

Η απουσία home button σημαίνει πως το iPad Pro θα έχει πολύ μεγάλη αναλογία οθόνης προς συσκευή και αυτό θα επηρεάσει όλο τον σχεδιασμό που έχει μείνει αναλλοίωτος από το 2010 (με μόνη εξαίρεση το Pro το 2015, το οποίο όμως ήταν καινούργιο μοντέλο και όχι συνέχιση της σειράς), φέρνοντας το πιο κοντά στα σχεδιαστικά πρότυπα του iPhone X.

Το iPad ήταν παραδοσιακά το δεύτερο πιο επιτυχημένο προϊόν της Apple, όμως όσο περνούσαν τα χρόνια ακολουθούσε ολοένα και μεγαλύτερη πτωτική πορεία με τα τελευταία 3 χρόνια να σημειώνει απώλειες -17% και να πέφτει πίσω από τα επαγγελματικά laptop της εταιρείας. 

Το τελευταίο τρίμηνο όμως η Apple ανακοίνωσε πως το iPad έχει αρχίσει να ανακτά το χαμένο έδαφος στις πωλήσεις, παρουσιάζοντας αύξηση +14% στα 4,8 δισ. δολάρια, με όγκο πωλήσεων αυξημένο κατά +11%, με αποτέλεσμα η εταιρεία να θελήσει να εκμεταλλευτεί αυτό το ρεύμα. 

Εκτός από το Face id το νέο iPad αναμένεται να είναι εφοδιασμένο με νέους επεξεργαστές, με το Α11 bionic chip να κάνει σίγουρα την εμφάνιση του σε κάποια μοντέλα, ενώ αναμένεται και να παρουσιαστεί και καινούργιο πενάκι που θα συνοδεύει το pro.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ