Bocconi Alumni Association: Εκδήλωση για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Ευρώπη

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Bocconi οργανώνει στις 23 Νοεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας, εκδήλωση με θέμα “Ευρωπαϊκές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Επιβίωση, Ανάπτυξη και Πρωτοπορία σε ένα αναπτυσσόμενο διεθνές περιβάλλον”.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναλυθεί ο ρόλος και η σπουδαιότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα του σήμερα, οι προκλήσεις και οι δυσκολίες που βιώνει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια και πως αυτές μπορούν να ξεπεραστούν. Μάλιστα θα παρουσιαστούν παραδείγματα και καλές πρακτικές χωρών με μεγάλη παράδοση και εμπειρία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως είναι η Ιταλία. Παράλληλα, θα συζητηθούν τρόποι ευρύτερης υποστήριξης και χρηματοδότησης επιχειρήσεων.

Οι εκπρόσωποι πολιτικών, θεσμικών, ακαδημαϊκών και επιχειρηματικών φορέων θα τοποθετηθούν σε δύο άξονες που θα αφορούν i) το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και ii) τα κίνητρα για τις επιχειρήσεις και τρόπους χρηματοδότησης.   

Οι ομιλητές ανά ενότητα είναι οι κ.κ.:

1η ενότητα

1) Efisio Luigi Marras –  Πρέσβης Ιταλίας στην Ελλάδα
2) Μάριος Γεωργιάδης –  Αντιπρόεδρος Βουλής
3) Δρ. Θεόδωρος Καλλιάνος – Economist Senior executive officer of the EC

2η ενότητα

4) Χριστόφορος Χατζόπουλος – Head of Business Banking & Retail Loans στην Εθνική Τράπεζα
5) Χάρης Μακρινιώτης –  Managing Director Endeavor Greece
6) Federico Pippo –  Bocconi University Professor

O σύλλογος αποφοίτων Bocconi Ελλάδος ιδρύθηκε το 2003, με στόχο να συνεισφέρει τόσο στους αποφοίτους του πανεπιστημίου όσο και στην Ελληνική κοινωνία, μέσω εκδηλώσεων και ενεργειών που αναδεικνύουν θέματα οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Προτεραιότητα είναι πάντα η ενδυνάμωση του δικτύου αποφοίτων του πανεπιστημίου και η συνέχιση της μακράς παράδοσης του.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18.00 με τις ομιλίες των ομιλητών. Θα ακολουθήσει panel και ερωτήσεις και απαντήσεις.

Δήλωση συμμετοχής και εγγραφής στο: https://www.eventora.com/en/Events/greek_bocconi_alumni_association_ev

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ