Δεύτερες σκέψεις για το Ελληνικό από τον Λάτση! 

Αν και στην Ελλάδα επικρατεί ηρεμία και οι διαρροές δεν έχουν την παραμικρή υπόνοια για δεύτερες σκέψεις, σε ότι αφορά το μέλλον της επένδυσης στο Ελληνικό, ο Joker είναι εδώ για να σας πει πως λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα – δυτικότερα – μακριά από την Αθήνα οι συσκέψεις για το θέμα έχουν πληθύνει “επικίνδυνα”. 

Συγκεκριμένα, όπως μαθαίνουμε ο βασικός μέτοχος του όμιλου Lamda Developement βάζει ξανά στο τραπέζι των – εσωτερικών προς το παρόν – συνομιλιών το θέμα της επένδυσης του Ελληνικού η οποία ακόμη βρίσκεται “κολλημένη” στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας και των απαρχαιωμένων διατάξεων που εν έτη 2017 ταλαιπωρούν όσους επιθυμούν να επενδύσουν στον τόπο αυτό ανεξάρτητα αν το επώνυμο τους είναι Λάτσης, Παπαδόπουλος ή Παπαδοσηφάκης! 

Έτσι λοιπόν οι συσκέψεις σε υψηλότατο επίπεδο, μεταξύ των επενδυτών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία Hellinikon Global, στην πανέμορφη Ελβετία, έχουν γίνει κάτι περισσότερο από τακτικές και ως αντικείμενο έχουν την αξιολόγηση της κατάστασης και τα επόμενα βήματα των επενδυτών. 

Το τελευταίο θέμα που έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στην πλευρά των επενδυτών έχει να κάνει με ύψος των έξι συνολικά κτιρίων που κόβει σε κάθε ένα από αυτά σχεδόν 40 μέτρα! Το γεγονός αυτό, όπως μαθαίνουμε, ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το (ελβετικό) νερό από στο ποτήρι των επενδυτών και τους έφερε εκ νέου κοντά προκειμένου να αξιολογήσουν το θέμα της επένδυσης του Ελληνικού. 

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν, χθες, πως μόνο τυχαία δε θα πρέπει να θεωρείται η δημοσιοποίηση των 10 προϋποθέσεων, από την πλευρά των επενδυτών, που θα πρέπει να τηρηθούν προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση του Ελληνικού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι 10 “εντολές” των επενδυτών έχει ακόμη μια – 11η δηλαδή – στην οποία αναφέρεται ξεκάθαρα πως αυτό που ζητούν από τούδε και στο εξής είναι ένα ξεκάθαρο τοπίο που θα τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν το συγκεκριμένο πρότζεκτ το οποίο θα αποτελέσει την μήτρα προκειμένου να υλοποιηθεί η περιβόητη Αθηναϊκή Ριβιέρα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ