emea business monitor

Η Apple ετοιμάζει τη δική της εκδοχή της εικονικής πραγματικότητας

Ενώ οι πωλήσεις του iPnone X δείχνουν να συνεχίζουν να αποτελούν το βασικό τμήμα εσόδων της Apple,η εταιρεία προσπαθεί να βρει κάτι που να ενισχύσει την εικόνα της εταιρείας των καινοτομιών που έχει δημιουργήσει και να το συνδέσει αν γίνεται με τη σειρά των iPhone. 

Στην παρουσίαση των νέων iPhone πριν λίγο καιρό ο Τιμ Κουκ είχε αναφερθεί, και μάλιστα αφιερώνοντας αρκετό χρόνο, στις δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας που έχουν οι Α11 bionic επεξεργαστές που βρίσκονται στην καρδιά των νέων iPhione. Μπορεί όλος ο κόσμος να το θεώρησε ένα ακόμα gadget της Apple που θα δούμε που και πως θα δουλέψει στο μέλλον, ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές που υποστήριξαν πως η Apple δεν ανακάλυψε και τίποτα το ιδιαίτερο, αφού παιχνίδια και εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό.

Αν έχει διδάξει κάτι η πείρα, είναι πως η Apple δεν είναι μια εταιρεία που αφήνει τα πράγματα στην τύχη και πως ότι κάνει το έχει υπολογίσει πάρα πολύ καλά. Εκεί που όλοι έβλεπαν άλλο ένα παιχνίδι, η Apple έδειχνε στην πραγματικότητα τις δυνατότητες του νέου της bionic chip, δίνοντας μας μια γεύση από τις επερχόμενες κινήσεις της χωρίς να το καταλάβουμε. 

Όπως όλα δείχνουν, η Apple έχει ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια να παρουσιάσει στα καταστήματα μέχρι το 2020 τη δική της εκδοχή συσκευής εικονικής πραγματικότητας, με μια πολύ ενδιαφέρουσα όμως τροπή.

Μέχρι τώρα τα γυαλιά εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, χρησιμοποιούν ένα κινητό τηλέφωνο για να “τρέχουν” τα προγράμματα αλλά και σαν οθόνη. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Apple έχει σκοπό να ξεχωρίσει αυτές τις δύο συσκευές και να καταστήσει περιττό το κινητό για τέτοιες εφαρμογές. 

Το σύστημα της Apple θα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί ένα και μόνο ολοκληρωμένο (chip) για να κάνει όλη τη δουλειά και ο Α11 bionic αποδεικνύει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στη δουλειά και με το παραπάνω. Το σύστημα θα έχει επίσης την δική του οθόνη, επιτρέποντας έτσι την πλήρη αυτονόμηση του από το smartphone. 

“Δουλεύουμε ήδη με πράγματα που θα μεταμορφώσουν πλήρως τον τρόπο που παίζουμε, που δουλεύουμε,μαθαίνουμε και επικοινωνούμε” δήλωσε ο Τιμ Κουκ, για να συνεχίσει, “Για να το πω απλά, η Επαυξημένη Πραγματικότητα θα αλλάξει τελείως τον τρόπο που χρησιμοποιούμε την τεχνολογία, για πάντα”.

Ενώ οι συσκευές εικονικής πραγματικότητας αποσπούν τον χρήστη τελείως από τον εξωτερικό κόσμο, οι εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας (AR) προκαλούν λιγότερη απομόνωση του χρήστη αφού προβάλουν στοιχεία και γραφικά πάνω στην πραγματικότητα. 

Η Apple έχει, εδώ και δύο χρόνια, φτιάξει μια ομάδα που εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε αυτό το project και μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει και δοκιμάσει αρκετές νέες τεχνολογίες κάτω από το κωδικό όνομα “Τ288”. Το πρώτο τους προϊόν ήταν το ARKit, ένα σύστημα που επιτρέπει σε εταιρείες software να φτιάχνουν εφαρμογές AR που να δουλεύουν τέλεια με τα τελευταία iPhone, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατα μοντέλα για online αγορές, εκπαίδευση και παιχνίδια, επιτρέποντας στην Apple να δοκιμάζει ζωντανά τις τεχνολογίες που ήθελε να παρουσιάσει χωρίς να εκτίθεται στην κριτική του κοινού. 

Το νέο λειτουργικό σύστημα, ακολουθώντας την τακτική της εταιρείας θα ονομάζεται rOS (reality Operating System), ενώ τεχνικοί και προγραμματιστές προσπαθούν να τελειοποιήσουν τον τρόπο που ο χρήστης θα ελέγχει τη συσκευή χωρίς τη χρήση smartphone ή άλλου εξωτερικού χειριστηρίου. 

Με περίπου δύο χρόνια να απομένουν μέχρι να δούμε την υλοποίηση του νέου μεγαλεπίβολου σχεδίου της Apple, στο Κουπερτίνο έχουν το χρόνο να λύσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η προσπάθεια τους, και αυτό δεν θα είναι τεχνικό πρόβλημα. 

Θα πρέπει να δουν που και γιατί απέτυχε η προσπάθεια της Google με το δικό της σύστημα και να προσπαθήσουν να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη

Get real time updates directly on you device, subscribe now.