Άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ “Ελληνικός Χρυσός” vs Ελληνικής Κυβέρνησης

Ενώ τα περισσότερα θέματα που απασχολούσαν τις δύο πλευρές βρίσκονται στη διαιτησία, η “Ελληνικός Χρυσός“, λίγο καιρό μετά την απειλή αποχώρησης από τη χώρα η οποία μετατράπηκε σε στήριξη της οικονομίας μόλις δημοσιοποιήθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις που ήθελε, έρχεται να προσθέσει άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ. 

Πιο συγκεκριμένα η “Ελληνικός Χρυσός” κάνει νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των κυβερνητικών αποφάσεων, αυτή τη φορά εναντίον του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, λόγω της άρνησης του να υπογράψει την παράταση της άδειας εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού των βοηθητικών εγκαταστάσεων και υποδομών εξυπηρέτησης, στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή  Σκουριές της Κασσάνδρας Χαλκιδική. Η προηγούμενη άδεια είχε ισχύ μέχρι τις 24 Μαρτίου 2017.

Η εταιρία ζητεί να ακυρωθεί ως παράνομη η άρνηση του υπουργού να αποφανθεί επί του αιτήματος. Η επίμαχη άδεια εγκατάστασης, μεταξύ των άλλων, αφορά το παρασκευαστήριο σκυροδέματος, την εγκατάσταση ανεμιστήρων για τον αερισμό της στοάς του υπόγειου μεταλλείου, τις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης, κ.λπ. Όπως αναφέρει η εταιρεία οι επίμαχες εγκαταστάσεις συναρτώνται άμεσα με την πρόοδο των εργασιών  στις Σκουριές και η μη χορήγησή της επιφέρει καθυστέρηση στην πρόοδο των εργασιών. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ