Αυξημένα κέρδη για τη Mitsubishi Motors

Αυξημένα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο χρήσης εμφανίζει η Mitsubishi Motors, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία συνέχισε να ανακάμπτει από το σκάνδαλο των ενεργειακών αποδόσεων των οχημάτων της.

Η εταιρεία στο πρώτο τρίμηνο χρήσης, εμφάνισε καθαρά κέρδη 48,4 δισ. γεν (425,4 εκατ. δολάρια) για το εξάμηνο μέχρι το Σεπτέμβριο, έναντι των ζημιών 219,6 δισ. γεν στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Οι πωλήσεις στην Ιαπωνία αυξήθηκαν 48% σε σχέση με το περασμένο έτος, όταν η Mitsubishi Motors απέσυρε τα πιο δημοφιλή της μοντέλα από την αγορά αφού παραδέχθηκε ότι χειραγώγησε στοιχεία για να “φουσκώσει” τα αποτελέσματα για κάποια από τα μοντέλα της.

Οι πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν επίσης, κυρίως λόγω των πωλήσεων του δημοφιλούς μοντέλου Outlander (SUV).

Η Mitsubishi Motors δήλωσε πως στοχεύει να αυξήσει τις πωλήσεις της σε περισσότερα από 1 εκατ. οχήματα στην τρέχουσα χρήση και αναμένει οι πωλήσεις να αυξηθούν στο 2ο εξάμηνο.

Η εταιρεία πούλησε 498.000 οχήματα στο 1ο μισό του έτους. Τα αποτελέσματα έρχονται λίγες εβδομάδες αφότου η εταιρεία αποκάλυψε ένα τριετές σχέδιο για την επέκταση των πωλήσεων και την ανάπτυξη νέας σειράς αυτοκινήτων.

Διατήρησε δε τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη της χρήσης στα 68 δισ. γεν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ