Αυξημένα τα κέρδη και οι εκτιμήσεις για την Ferrari, ωστόσο απογοήτευσαν τους επενδυτές

Η Ferrari αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του 2017, ωστόσο η μικρή αναβάθμιση απογοήτευσε τους επενδυτές. Παρόμοια και η ενίσχυση των κερδών του τρίτου τριμήνου, η οποία απλώς ικανοποίησε τις προσδοκίες, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει η μετοχή.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελείας, Ferrari εκτιμά ότι τα  προσαρμοσμένα κέρδη πριν από τόκους, φόρους, αποσβέσεις και αποσβέσεις (EBITDA) θα φθάσουν περίπου στο 1 δισ. ευρώ, ενώ τα EBITDA εννεαμήνου έχουν ήδη διαμορφωθεί στα 778 εκατ. ευρώ.

Σηματοδοτείται μία αύξηση 14% από πέρυσι, αλλά η αναβάθμιση των προβλέψεων ήταν μικρή, από τα 950 εκατ. ευρώ προηγουμένως και μόνο σύμφωνη με τις προβλέψεις της αγοράς, αφήνοντας τους αναλυτές να αναλογιστούν εάν η Ferrari ήταν συντηρητική ή απαισιόδοξη για το τελευταίο τρίμηνο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα EBITDA γ’ τριμήνου ενισχύθηκαν κατά 13% στα 266 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7% στα 836 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.

Σημειώνεται πως οι μετοχές της Ferrari υποχώρησαν χτες κατά 2,9%, ενώ σήμερα πραγματοποιούν προσπάθεια ανάκαμψης, κερδίζοντας 0,20%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ