Μειωμένα κατά 6,4% τα καθαρά κέρδη 3ου τριμήνου της Sanofi

Ανακοινώθηκαν τα καθαρά κέρδη 3ου τριμήνου της η Sanofi, τα οποία εμφανίζονται μειωμένα κατά 6,4% παρά τη μικρή ανάκαμψη των πωλήσεων, καθώς οι ισχυρές επιδόσεις στα εμβόλια και στις αναδυόμενες αγορές δεν κατόρθωσαν να αντισταθμίσουν πλήρως τη συνεχιζόμενη εξασθένιση από τα προϊόντα για το διαβήτη και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Τα καθαρά κέρδη της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας στο 3ο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 1,57 δισ. ευρώ έναντι των 1,67 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,14 δισ. ευρώ έναντι των 2,3 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις στο τρίμηνο αυξήθηκαν 0,3% στα 9.05 δισ. ευρώ.

Η Sanofi τόνισε πως αναμένει οι πωλήσεις στην παγκόσμια αλυσίδα διαβήτη της, ότι θα μειωθούν κατά μέσο ετήσιο όρο 6%-8% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες στο διάστημα 2015-2018.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για το 2017 και δήλωσε πως συνεχίζει να αναμένει ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το 2017 θα είναι “γενικά σταθερά” σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ