Το Βουκουρέστι η πρώτη πόλη με UberGREEN

Η αμερικανική εταιρεία Uber καινοτομεί και εισάγει στην αγορά την υπηρεσία UberGREEN. Με αφετηρία το Βουκουρέστι, η Uber ξεκινά από τον Ιανουάριο του 2018, την νέα της υπηρεσία “πράσινης” μετακίνησης.

“Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας θα είναι η πρώτη πόλη στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη όπου η εταιρεία θα προσφέρει αυτή την υπηρεσία”, δήλωσε ο Pierre-Dimitri Gore-Coty, επικεφαλής των επιχειρήσεων της Uber στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Το UberGREEN προσφέρει βόλτες με 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ η υπηρεσία διατίθεται σε πόλεις όπως η Λισαβόνα και το Παρίσι. Στο Βουκουρέστι, η εταιρεία προσφέρει τρεις υπηρεσίες: UberX, UberSelect και Uber Child Seat.

“Το Βουκουρέστι είναι διάσημο για την αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό και το υπέροχο φαγητό. Δυστυχώς όμως, είναι επίσης γνωστό για την κίνηση στους δρόμους. Θέλουμε να είμαστε σύμμαχοι των αρχών και των οργανισμών αστικών μεταφορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ρουμανία είναι μία από τις σημαντικότερες χώρες της Ε.Ε και θέλουμε να συνεχίσουμε εδώ τον διάλογο για το μέλλον των μεταφορών με τις τοπικές κοινότητες “, δήλωσε ο Pierre-Dimitri Gore-Coty.

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα εισαγάγουμε το UberGREEN στο Βουκουρέστι – μια υπηρεσία που προσφέρει 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είναι μια υπηρεσία διαθέσιμη σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως η Λισαβόνα και το Παρίσι. Το Βουκουρέστι θα είναι η πρώτη πόλη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με το UberGREEN”,συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως η Uber ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 2009 και ξεκίνησε την λειτουργία της στο Βουκουρέστι τον Φεβρουάριο του 2015 και πέρυσι επέκτεινε τις υπηρεσίες της στο Cluj, Brasov και Timisoara.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ