Ρώσοι και Κινέζοι δίνουν εκατομμύρια σε αυτή την startup που μπορεί να αναγνωρίσει το πρόσωπο σας

Μια Κινεζική εταιρεία με την ονομασία Megvil Inc, που έχει δημιουργήσει λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, έχει μέχρι στιγμής αντλήσει 460 εκατ. δολάρια από επενδυτές, μεταξύ των οποίων η Κινεζική Ant Financial και ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια επενδυτικά fund.

Η Megvil (που ονομάζεται και Face++), με έδρα το Πεκίνο έχει επίσης προσελκύσει πολλούς άλλου επενδυτές, όπως ένα Ρώσο-Κινεζικό fund και μερικά ακόμα, τα ονόματα των οποίων περιβάλλονται από συμφωνίες εμπιστευτικότητας, τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με πηγές θα δώσουν στην Face++ ένα αέρα τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει την Megvil τόσο ελκυστική στα μάτια των επενδυτών και στρώνουν στα πόδια της εκατοντάδες εκατομμύρια; Η εταιρεία έχει φτιάξει ένα λογισμικό αναγνώρισης προσώπου και μέχρι στιγμής συνεργάζεται με την Lenovo και την Ant Financial. Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου είναι κάτι που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της Κινεζικής κυβέρνησης που θέλει να βρει τρόπο να παρακολουθεί τις συμπεριφορές των πολιτών της και το δημόσιο επενδυτικό της fund, που συμμετείχε στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης της Megvil, διαχειρίζεται πάνω από 30 δισ. δολάρια, κάποια από τα οποία σίγουρα θα βρουν δρόμο προς την εταιρεία από το Πεκίνο. 

Το λογισμικό της Megvil χρησιμοποιεί σαρώσεις προσώπων 1,3 δισ. πολιτών, από αρχεία που φυλάσσονται υπό την προστασία του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ