Στη μαύρη αγορά το iPhone X ακόμα δεν κυκλοφόρησε.

Μπορεί οι προ-παραγγελίες για την ναυαρχίδα της Apple να ξεκίνησαν μόλις προχθές, όμως η ζήτηση φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από τις ποσότητες που μπορεί να παραδώσει η εταιρεία από το Κουπερτίνο. 

Από την πρώτη στιγμή η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που όπως είχαμε γράψει χθες τα καταστήματα και οι πάροχοι είχαν πρόβλημα στην διαχείριση των εισερχόμενων προπαραγγελιών, ενώ η ζήτηση αυξανόταν όσο προχωρούσε η μέρα. Στις ΗΠΑ ο αριθμός των διαθέσιμων τηλεφώνων για προπαραγγελία είχαν εξαντληθεί τις πρώτες ώρες, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί καταναλωτές να μείνουν με τα λεφτά στα χέρια. 

Όπως γίνεται πάντα στις περιπτώσεις που η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά, εμφανίζονται αρκετοί που είναι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν αυτή την ζήτηση, με το αζημίωτο φυσικά. 

Αν κάποιος λοιπόν θέλει ένα iPhone x και δεν μπορέι να περιμένει με τίποτα τις ημερομηνίες που έχει δώσει η Apple για την επόμενη παρτίδα, τότε το eBay είναι η “λύση”. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το eBay, πάνω από 1.200 κινητά έχουν αναρτηθεί για πώληση από ιδιώτες τα πρώτα 45 λεπτά, με τιμές που κινούνται γύρω στα 1.500 δολάρια μέσο όρο. Την ώρα που γράφεται αυτό οι αναρτήσεις που αφορούν το iPhone X έχουν ξεπεράσει τις 8.500.

iphonex

Εκτός όμως από χιλίαδες πωλητές, στο eBay παρατηρείται επίσης μια ολοένα αυξανόμενη τάση για αναζητήσεις που αφορούν το iPhone X, με το eBay να ανακοινώνει 36.555 αναζητήσεις τις πρώτες ώρες. 

Αν και είναι σχετικά νωρίς να πει κάποιος ποια θα έιναι η μέση τιμή της μαύρης αγοράς για το iPhone X, μέχρι στιγμής η μέση τιμή είναι τα 1.500 δολάρια, χωρίς βέβαια να λείπουν αγγελίες από ανθρώπους που πιστεύουν πως έχουν στα χέρια τους κάτι το μοναδικό και περιμένουν να βγάλουν από αυτό τα λεφτά μια χρονιάς.  

ιπηονε χ 2

Στην Ελλάδα αν και οι ρυθμοί προπαραγγελιών έχουν εξελιχθεί πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις, με τους Έλληνες να έχουν ήδη δεσμεύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για το το iPhone X, ακόμα δεν έχουν παρατηρηθεί αντίστοιχες αγγελίες στα τοπικά site. 

Σε ότι αφορά την Apple, η εταιρεία είναι ενθουσιασμένη με τον ρυθμό των προπαραγγελιών, όμως ακόμα δεν έχει καταφέρει να λύσει το πρόβλημα με τις παραδόσεις της επόμενης παρτίδας και τις καθυστερήσεις που έχουν δημιουργηθεί. 

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις προπαραγγελίες του iPhone Χ, το μέλλον των smartphone. Μπορούμε να δούμε από την αρχική αντίδραση, η ζήτηση των πελατών είναι πέραν των προσδοκιών. Δουλεύουμε σκληρά για να πάρει φτάσει στα χέρια του κάθε πελάτης αυτό το επαναστατικό νέο προϊόν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε παραγγελίες on-line, και το iPhone X θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα λιανικής πώλησης την Παρασκευή 3 Νοέμβρη”.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα είναι ο αριθμός των iPhone X που ήταν διαθέσιμα για προπαραγγελία από την Apple, ενώ εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς κάνουν λόγο για ποσότητες που κυμαίνονται ανάμεσα σε 2 και εκατ τηλέφωνα. Αν τα νούμερα αυτά αληθεύουν, τότε το λανσάρισμα του iPhone X είναι το πιο “ασθενικό” που έχει γίνει ποτέ και σε αυτό δε θα φταίει ούτε το τηλέφωνο που είναι αντικείμενο πόθου για πολλούς, ούτε η διάθεση των καταναλωτών, αλλά η ίδια η εταιρεία που δεν θα έχει να ξεπεράσει τα προβλήματα με την κατασκευή του νέου τηλεφώνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ