Η Huawei “μπαίνει” δυναμικά στα foldable smartphones

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει διάφορες τάσεις να αναδεικνύονται στην αγορά των smartphome, σε μια προσπάθεια των εταιρειών να διαφοροποιηθούν από την συνεχόμενα αυξανόμενη παρουσίαση νέων μοντέλων από πολλούς κατασκευαστές.

Ειδικά οι πρωτοπόρες εταιρείες, έχουν την πίεση να παρουσιάζουν, εκτός από πολύ καλά τηλέφωνα με κορυφαία χαρακτηριστικά και καινοτομίες που θα διαφοροποιήσουν την εικόνα τους και θα δείξουν στους υπόλοιπους πως το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης κάνει τη δουλειά που χρειάζεται για να δικαιολογήσει το μερίδιο του στην αυξημένη τιμή κάθε μοντέλου.

Έτσι έχουμε δει τα τελευταία δύο χρόνια μερικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά από τις κορυφαίες εταιρείες, όπως διπλές κάμερες, μικρότερα bezel με εντυπωσιακές οθόνες, οπτικά ζουμ και βιομετρικές αναγνωρίσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων, προσώπου κτλ. Η καινούργια τάση και ταυτόχρονα το επόμενο ορόσημο στον ανταγωνισμό των κορυφαίων εταιρειών είναι η αναδιπλούμενες οθόνες. Η Samsung έχει ήδη καταθέσει πατέντα για το Project X, η Apple συνεργάζεται με την LG για να μεταφέρει με κάποιο τρόπο την τεχνολογία της εύκαμπτης οθόνης σε κάποιο επόμενο iPhone, ενώ και η Huawei ετοιμάζεται να μπει δυναμικά σε αυτό τον “χορό”, ειδικά αν θέλει να δικαιολογήσει και να εδραιώσει την κατάταξη της στην 2η θέση παγκοσμίως σε πωλήσεις κινητών τηλεφώνων.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας των καταναλωτών της Huawei, Richard Yu επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο. Αν και αυτή τη στιγμή η συσκευή είναι στο στάδιο των δοκιμών, ακόμα δεν είναι ακόμη έτοιμη για την παρουσίαση της στην αγορά. Ο Yu είπε ότι θα μπορούσε να είναι έτοιμο στις αρχές του επόμενου έτους, αλλά χρειάζεται ακόμα μια καλύτερη, πιο ευέλικτη τεχνολογία οθόνης και βελτίωση στον μηχανολογικό σχεδιασμό. Πιο συγκεκριμένα η Huawei εργάζεται σε project με δύο οθόνες αντί για μια που θα διπλώνει, ενώ το πρόβλημα που καλείται να λύσει το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, είναι όπως είπε ο Yu “Έχουμε δύο οθόνες. Αλλά έχουμε ακόμα ένα μικρό κενό [μεταξύ των οθονών]. Αυτό δεν είναι καλό, και θα πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό το κενό”.

Σε ότι έχει να κάνει με την άνοδο της Huawei στην 2η θέση των πωλήσεων τηλεφώνων παγκοσμίως και τις προθέσεις της εταιρείας να κυνηγήσει την πρώτη θέση, ο Yu είπε “Ναι. Θα τους προσπεράσουμε σίγουρα. Αυτό είναι το πεπρωμένο μας. Ίσως δεν είμαι ταπεινός λέγοντας αυτό, αλλά δεν μπορεί κανείς να μας σταματήσει “. Ο μοναδικός τρόπος για την Huawei να το καταφέρει αυτό, θα είναι η επέκταση της στις ΗΠΑ. Σε Ευρώπη και Ασία η εταιρεία έχει πολύ μεγάλη άνοδο και έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Αυτό της δίνει την απαραίτητη ηρεμία να συγκεντρωθεί στην αμερικανική αγορά, ενώ η πρόσφατη παρουσίαση των Mate 10, Mate 10 Pro και Mate 10 Porsche Design την οπλίζουν με μερικά πολύ δυνατά όπλα για να το καταφέρει

Πηγή: allconnected.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ