Προς ολοκλήρωση το deal μεταξύ ΙΑΣΩ General και CVC Capital Partners

Μετά την εξαγορά του Metropolitan, η CVC Capital Partners ισχυροποιεί την θέση της στην αγορά της νοσηλείας και των διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ σχεδιάζει τις επόμενες επενδυτικές της κινήσεις, με το fund (το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια 88 δισ. ευρώ) σύμφωνα με πληροφορίες να έχει δείξει ενδιαφέρον και για την επικείμενη πώληση του Ερρίκος Ντυνάν από την τράπεζα Πειραιώς.

Η κατ’ αρχήν συμφωνία με τη θυγατρική της CVC Capital Partners, την εταιρεία Hellenic Healthcare, εφόσον ολοκληρωθεί, αλλάζει τις ισορροπίες στην αγορά και παρέχει μια δυνατή ένεση ρευστότητας στον όμιλο έτσι ώστε να προχωρήσει σε περαιτέρω επενδύσεις, μειώνοντας ταυτόχρονα και τον δανεισμό του. 

Η κίνηση δεν αιφνιδίασε την αγορά, αφού τα προβλήματα ρευστότητας, οι πολύμηνες καθυστερήσεις των πληρωμών από τον ΕΟΠΠΥ αλλά και οι δυσβάστακτες απαιτήσεις του claw back και του rebate προκειμένου να καλυφθούν οι υπερβάσεις σε σχέση με τον κλειστό προϋπολογισμό του Οργανισμού, είναι κοινά στον κλάδο των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων.

Η γενική κλινική Ιασώ General, συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες και αρτιότερα εξοπλισμένες μονάδες υγείας της χώρας και έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει περιστατικά σε επίπεδο διάγνωσης, πρόληψης και θεραπείας. Διαθέτει 239 κλίνες και μεταξύ άλλων σύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δυναμικότητας 10 κλινών, μονάδα αντιμετώπισης εγκεφαλικών, 11 πλήρως εξοπλισμένες χειρουργικές αίθουσες, τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που λειτουργεί όλο το 24ωρο και εξωτερικά ιατρεία όλων των ειδικοτήτων.

Η Hellenic Healthcare θα διενεργήσει προσεχώς αναλυτικό οικονομικό και νομικό έλεγχο στην γενική κλινική επί της λεωφόρου Μεσογείων και εφόσον δεν προκύψουν διαφορές από το due diligence θα ακολουθήσει η αγοραπωλησία.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ