Ιατρικό Αθηνών: Ενίσχυση των βασικών μεγεθών στο εξάμηνο

Συνεχίζεται και στο α΄6μηνο του 2017 η ανοδική πορεία όλων των οικονομικών μεγεθών του ομίλου Ιατρικό Αθηνών. Τα οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας σε ενοποιημένη βάση έχουν ως εξής:

– Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε ευρώ 14,2 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 40%
– Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε 5 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 361%
– Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε ευρώ 85,3 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,3%.

Επίσης, ολοκληρώθηκε σήμερα η αναδιάρθρωση του ομολογιακού δανείου της εταιρείας με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την κοινοπραξία των τραπεζών (Alpha Bank, Εθνική, Eurobank), η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει παράταση της διάρκειας αποπληρωμής και χαμηλότερο περιθώριο επιτοκίου για την Εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και αναφορικά με το συγκεκριμένο ομολογιακό δάνειο έχει ήδη καταβάλει συνολικά ποσό άνω των 32εκ. ευρώ για την αποπληρωμή χρεολυσίων, μειώνοντας το συνολικό ποσό του δανείου από 164 εκ. ευρώ σε 131 εκ. ευρώ.

Το γεγονός αυτό αξιολογείται ως ιδιαιτέρως σημαντικό με δεδομένο ότι “η εφαρμογή από την Πολιτεία των μονομερών και αυθαίρετων μέτρων rebate & clawback (για τη νομιμότητα των οποίων η εταιρεία επιφυλάσσεται) αποστέρησαν από τα ταμεία της εταιρείας πόσο άνω των 92 εκ. ευρώ από την επιβολή των μέτρων αυτών μέχρι σήμερα.”, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ