Η Unilever στρέφεται στα υγρά απορρυπαντικά

Μετά την απόφαση της εταιρείας να βγει από την αγορά των ελαιόλαδων και των μαργαρινών η Unilever στρέφεται προς την μεταφορά στην Ελλάδα, παραγωγής δυνατών σημάτων στην κατηγορία των απορρυπαντικών. 

Συγκεκριμένα η εταιρεία προσανατολίζεται στην υλοποίηση επενδυτικού σχεδιασμού, ανερχόμενο στα 5,5 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και ενδυνάμωση της γραμμής παραγωγής του εργοστασίου στου Ρέντη.

Συγκεκριμένα δρομολογείται η δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής, η οποία μάλιστα, εκτός από την ελληνική αγορά, θα καλύψει και τις αγορές της Κύπρου και των νοτιοδυτικών Βαλκανίων (Αλβανία, Κόσοβο, πΓΔΜ). Η ολοκλήρωσή της, που αναμένεται μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, εκτιμάται από την εταιρεία ότι «θα ενισχύσει σημαντικά όχι μόνο την ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου, αλλά και γενικότερα τη θέση της Unilever στην Ελλάδα».

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η Ελαΐς- Unilever Hellas εισάγει περίπου 8-10 χιλιάδες τόνους υγρών απορρυπαντικών, ετησίως, από άλλα εργοστάσια της εταιρείας που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ίσως με αυτή την εξέλιξη επανεκκινήσει ο σχεδιασμός του 2012, που ήθελε την εταιρεία να εξετάζει την πιθανότητα μεταφοράς μέρους της παραγωγής π.χ. καλλυντικών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις ελληνικές μονάδες.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ