Μυτιληναίος: Συμφωνία ύψους 400 εκατ. ευρώ με τη Λιβύη

Συμφωνία ύψους 400 εκατ. ευρώ έκλεισε ο όμιλος Μυτιληναίος με την κυβέρνηση της Λιβύης για κατασκευή στο Τομπρούκ, μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύς άνω των 650MW που θα έχει ως καύσιμο το φυσικό αέριο.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ευ. Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια της τελετής για την υπογραφή της συμφωνίας στην Τρίπολη της Λιβύης, το έργο θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ηλεκτροδότηση της Λιβύης, βοηθώντας έτσι στην ανασυγκρότηση της χώρας. “Δεσμευόμαστε για αυτό το έργο και η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ είναι περήφανη που θα συμβάλει, αξιοποιώντας την τεράστια και μοναδική εμπειρία μας στην κατασκευή μεγάλων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.”

Το συγκεκριμένο είναι το πρώτο έργο που αναλαμβάνει ο όμιλος στην περιοχή, ενώ ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στο Τομπρούκ είναι ένα κρίσιμο βήμα προς τη σταθερότητα στη χώρα, καθώς είναι ένα ύψιστο αγαθό κοινής ωφέλειας που θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού της Λιβύης

Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε  σε ειδική τελετή στην Τρίπολη της Λιβύης, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της GECOL Abdul Majid Hamza και εκπροσώπων της εταιρείας από την Τρίπολη, τη Βεγγάζη και το Τομπρούκ, αντιπροσωπείας της GE, αλλά και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, κ. Ευ. Μυτιληναίου. Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γ. Τσίπρας. 

Ο Γ. Τσίπρας, τόνισε σε δηλώσεις του πως η Ελληνική πλευρά έχει τη βούληση να προχωρήσει σε επανεκκίνηση των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Λιβύης που ήταν παραδοσιακά εξαιρετικές έως το 2011 ενώ τόνισε την σημασία της συμφωνίας αυτής και ανέφερε πως ”είναι η μεγαλύτερη συμφωνία στο πεδίο αυτό μετά την κρίση και υπογράμμισε πως «είναι η καλύτερη επανεκκίνηση των οικονομικών μας σχέσεων, συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της Λιβύης και ταυτόχρονα φέρνει πιο κοντά τις αντιμαχόμενες πολιτικές πλευρές”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ