Πλαίσιο: Ζημιά 4 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017

Οι πωλήσεις της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών, Πλαίσιο έπεσαν στα 128 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017, από τα 132 εκατ. ευρώ που ανέρχονταν στο ίδιο διάστημα του 2016. Μείωση και του μικτού κέρδους, κατά 2,1%, στα 27,6 εκατ. ευρώ, παρουσίασε η εταιρεία, λόγω ικανοποιητικής συρρίκνωσης του κόστους πωλήσεων, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Η εταιρεία είχε θετικά EBITDA, στα 2,8 εκατ. ευρώ, στα ίδια περίπου επίπεδα έναντι του αντίστοιχου περυσινού εξαμήνου και σημαντική αύξηση κατά 16,6% του λειτουργικού κέρδους στα 1,8 εκατ. ευρώ από 1,6 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα του συνεπούς περιορισμού των εξόδων διάθεσης.

Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε σταθερά υψηλά ταμειακά διαθέσιμα στα επίπεδα των 37 εκατ. ευρώ και καθαρή ρευστότητα στα 19,5 εκατ. ευρώ. Ισχυρή ήταν η μείωση των υποχρεώσεων προς προμηθευτές, η οποία, σε συνδυασμό με τη διατήρηση χαμηλού δανεισμού, οδηγούν τα ξένα κεφάλαια ως ποσοστό του συνολικού παθητικού στο 37,6% από 41,4%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εξαμήνου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαίσιο, Γεώργιος Γεράρδος, ανέφερε: “Το 2017 ξεκίνησε με γενικευμένο προβληματισμό στο μακροοικονομικό επίπεδο και μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Στο πλαίσιο αυτό και δοθείσης της περιορισμένης υποχώρησης των πωλήσεών μας, επικεντρώσαμε την προσοχή μας στη μείωση του κόστους μέσω ελέγχου της καλύτερης κυκλοφορίας των αποθεμάτων μας, ταχύτερης αποπληρωμής των προμηθευτών με άμεσο όφελος στο κόστος πωληθέντων και αποτελεσματικότερης παρακολούθησης των εξόδων διάθεσης”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ