EETT: Πρόστιμο 6,3 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

Πρόστιμο συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ επέβαλε η ΕΕΤΤ στον ΟΤΕ, κατόπιν εξέτασης σχετικών καταγγελιών των εταιρειών HELLAS ON LINE και WIND, καθώς και αναφορών των εταιρειών CYTA και FORTHNET.

Ειδικότερα, η ΕΕΤΤ αναφέρει ότι διαπίστωσε ότι ο ΟΤΕ προέβη σε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της μέσω της πρακτικής της διακριτικής μεταχείρισης στην αγορά της αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο, σε βάρος των ανωτέρω εταιρειών και υπέρ του λιανικού της άκρου, για χρονικό διάστημα 3 ετών (2012-2014).

Ειδικότερα, η ΕΕΤΤ επέβαλε στον ΟΤΕ πρόστιμο ύψους 2,8 εκατ. ευρώ για παράβαση των κανονιστικών υποχρεώσεών περί μη διακριτικής μεταχείρισης και 3,5 εκατ. ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί ελεύθερου ανταγωνισμού.

Για την επιμέτρηση των προστίμων, η ΕΕΤΤ αναφέρει ότι συνεκτίμησε τη χρονική διάρκεια της παράβασης, τη φύση και τη σοβαρότητά της, το όφελος που αποκόμισε ο ΟΤΕ, την οικονομική βλάβη που προκλήθηκε στους ανταγωνιστές της, την αρχή της αναλογικότητας, την ανάγκη αποτροπής παρόμοιων πρακτικών στο μέλλον και τις γενικότερες επιπτώσεις της διακριτικής μεταχείρισης στην αγορά και τους καταναλωτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ