Nova: Στις IPTV πλατφόρμες των Vodafone και Wind τα αθλητικά κανάλια της

Σε μια σημαντική εμπορική συμφωνία ήρθε η Nova με τις Vodafone Ελλάδας και Wind Ελλάδας, με βάση την οποία η IPTV πλατφόρμα της Vodafone Ελλάδας, και η υπό ανάπτυξη IPTV πλατφόρμα της Wind Ελλάδας, θα ενσωματώσουν τα αθλητικά κανάλια Novasports. Η συμφωνία αυτή δε θα επηρεάσει τη δορυφορική μετάδοση των καναλιών από τη Nova, η οποία θα συνεχιστεί κανονικά.

Η συμφωνία αναμένεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερη “ώθηση” στην ανάπτυξη τόσο του VDSL δικτύου των 2 εταιρειών, όσο και του δικτύου οπτικών ινών FTTH των 2 εταιρειών, καθώς η διαδικτυακή μετάδοση τηλεοπτικού σήματος υψηλής ευκρίνειας απαιτεί υψηλές διαδικτυακές ταχύτητες, ενώ οι χρήστες παράλληλα χρησιμοποιούν και για άλλες χρήσεις το internet και δε θέλουν να έχουν προβλήματα διαθεσιμότητας όταν κάποιος στο σπίτι θα βλέπει διαδικτυακά ένα τέτοιο κανάλι.

Παράλληλα, η διαδικτυακή μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος λύνει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα διανομής του τηλεοπτικού σήματος σε πάνω από μία τηλεοπτική συσκευή στο ίδιο σπίτι, αλλά διευκολύνει και στην παράλληλη πρόσβαση στο διαδικτυακό τηλεοπτικό σήμα από φορητές συσκευές (smartphones, tablets).

Σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός ότι η συμφωνία αυτή φέρνει σημαντικά πρόσθετα έσοδα στη Nova, κάτι ιδιαίτερα θετικό για τον όμιλο Forthnet στον οποίο ανοίγει, και ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια από οικονομικά προβλήματα.

Το κανάλια Novasports μεταδίδουν αποκλειστικά το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στο χώρο του μπάσκετ, την EuroLeague καθώς και το Basketball Champions League. Παράλληλα, προβάλλουν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Γαλλίας και Ολλανδίας, την Championship Αγγλίας, το Κύπελλο Αγγλίας, το League Cup Αγγλίας, τα Κύπελλα Ιταλίας και Γερμανίας, καθώς και τους τελικούς Κυπέλλου Ισπανίας αλλά και πλήθος άλλων κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων, όπως είναι το φημισμένο τουρνουά τένις Wimbledon.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ