Air Berlin: Μεγαλώνει η λίστα των επενδυτών που διεκδικούν την εταιρεία

Ο Βαβαρός επενδυτής Hans Rudolf Wöhrl μπήκε δυναμικά στην μακρά πλέον λίστα όσων διεκδικούν την χρεοκοπημένη Air Berlin.

Η πρόταση εξαγοράς που δημοσιοποίησε η εταιρεία του Intro ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ για το σύνολο των μετοχών της Air Berlin, το οποίο σύμφωνα με την πρόταση μοιράζεται σε κτήσεις ιδιοκτησίας που ξεκινούν από τα 50 εκατ. ευρώ, έτοιμα να καταβληθούν οποιαδήποτε στιγμή ξεκινήσει η εξαγορά.

Η λίστα με τους διεκδικητές της Air Berlin είναι ήδη μακρά και ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους υπάρχουν και τα μεγάλα ονόματα της γερμανικής Lufthansa, της βρετανικής Easy jet, της  Condor, ακόμη και του Αυστριακού επιχειρηματία Niki Lauda.

Η λίστα αναμένεται να μεγαλώσει καθώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εξαγοράς οι προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή .

Η τελική απόφαση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, με την  Lufthansa να αποτελεί τον πιο πιθανό αγοραστή της χρεοκοπημένης Air Berlin. Ωστόσο η ηγεσία της Γερμανικής Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας  στάθηκε απέναντι από τον γερμανικό αεροπορικό κολοσσό, καθώς μια τέτοια εξαγορά θα μειώσει κατά πολύ την ανταγωνιστικότητα στις αερομεταφορές και θα αφήσει περιθώρια στην εταιρεία να καταφύγει στο μέλλον σε μονοπωλιακές τακτικές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ