George Burns (Eldorado Gold): “Μέχρι 22 Σεπτέμβρη οι άδειες για Σκουριές και Ολυμπιάδα, αλλιώς αποχωρούμε από την Ελλάδα”

Στον αέρα βρίσκεται η μεγαλύτερη ξένη επένδυση των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η Eldorado Gold διαμήνυσε ότι θα περιμένει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου από την κυβέρνηση την έκδοση των σχετικών αδειών για τη λειτουργία των ορυχείων στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, και εάν μέχρι τότε αυτές δεν έχουν εκδοθεί, τότε θα προχωρήσει σε αναστολή επενδύσεων στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα στην Ελλάδα.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, George Burns, αναφέροντας ότι η εταιρεία έχει επενδύσει μέχρι τώρα 3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, και σε περίπτωση αναστολής της επένδυσης θα χαθεί οριστικά και το 90% από τις σημερινές μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ θα ματαιωθούν φυσικά και τα σχέδια για περαιτέρω προσλήψεις προσωπικού.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της εταιρείας άφησε ένα ενδεχόμενο συνέχισης της επένδυσης εάν εκδοθούν μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου οι παραπάνω άδειες, αλλά και εάν η κυβέρνηση προσέλθει σε διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων.

Σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες στις οποίες η εταιρεία δεν έχει απαντήσει, και πρόσθεσε ότι δεν έχει πάρει καμία απάντηση στις 3 επιστολές που έχει στείλει μέχρι τώρα στον πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, “θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα κατόπιν έγκρισης και έκδοσης των απαιτούμενων αδειών, σε συνεργασία με μια υποστηρικτική κυβέρνηση, ανοικτή σε συζητήσεις γύρω από τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ