Η Google στον αγώνα εναντίον της κατάθλιψης

Ο τεχνολογικός κολοσσός  της Google μπαίνει δυναμικά στον αγώνα εναντίον της κατάθλιψης.

Η Αμερικανική, Εθνική Συμμαχία για την Ψυχική Υγεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα συνεργαστεί με την Google, με σκοπό την καταπολέμηση της κλινικής κατάθλιψης.

Πιο συγκεκριμένα, όταν κάποιο χρήστης θα πληκτρολογεί από το κινητό ή τον υπολογιστή του στην Google τον όρο “κλινική κατάθλιψη”, αμέσως θα συνδέεται με το link της σελίδας της Αμερικανικής Εθνικής Συμμαχίας για την Ψυχική Υγεία, όπου θα έχει άμεση πρόσβαση στο ερωτηματολόγιο  PHQ-9, που χρησιμοποιούν οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αξιολογήσουν τους ασθενείς  με κατάθλιψη.

GOOGLE_53304445_980X620

Με αυτό τον τρόπο, οι χρήστες θα μπορούν μόνοι τους, κάνοντας το τεστ online να αξιολογήσουν την ψυχική τους κατάσταση.

“Πλέον όταν κάποιος πραγματοποιεί αναζήτηση στην Google για πληροφορίες σχετικά με την κλινική κατάθλιψη, θα εμφανίζεται ένας σύνδεσμος για να ελέγχει αν είναι κλινικά καταθλιπτικός, σύμφωνα με τον  πίνακα γνώσης για την κατάθλιψη. Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ο χρήστης  θα μεταφερθεί στο ερωτηματολόγιο PHQ-9. Η Εθνική Συμμαχία για την Ψυχική Υγεία ελπίζει πως η συνεργασία με την Google θα συμβάλει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την κλινική κατάθλιψη και θα οδηγήσει τους πάσχοντες να καθορίσουν το επίπεδο κατάθλιψής τους και την ανάγκη αναζήτησης ιατρικής βοήθειας”, δήλωσε η Mary Giliberti, CEO του οργανισμού.

“Η κλινική κατάθλιψη είναι μια κατάσταση που μπορεί να θεραπευθεί και το PHQ-9 μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για τη σωστή διάγνωση“, τόνισε κλείνοντας την ανακοίνωσή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ