Βασίλης Καραμούζης: Ο τραπεζίτης που άφησε το Λονδίνο για την Εθνική Τράπεζα!

Αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να αναλάβει δράστη στην Εθνική Τράπεζα ο Βασίλης Καραμούζηςγιος του τραπεζίτη Νίκου Καραμούζη. Από 1η Σεπτεμβρίου, ο Βασίλης Καραμούζης θα αναλάβει καθήκοντα βοηθού Διευθύνοντα Συμβούλου κάτω από τον Δημήτρη Δημόπουλο.

Ο Βασίλης Καραμουζής αποτελεί μια “μετεγγραφή-έκπληξη” καθώς εργαζόταν στην HSBC για 7,5 χρόνια ενώ προηγουμένως για πάνω από έξι χρόνια εργάστηκε για την Deutsche Bank στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στον κλάδο για τις αγορές στην Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή. 

Οι σπουδές του είναι στα οικονομικά καθώς έχει με πτυχίο Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και μεταπτυχιακά στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το London Business School .

Στον Βασίλη Καραμούζη αναφέρεται όμως και δημοσίευμα του efinancialcareers.com, όπου αναφέρεται σαν ένα παράδειγμα τραπεζίτη που θα αφήσει το Λονδίνο, κάνοντας έναν συσχετισμό και με άλλους τραπεζίτες που θα αφήσουν την πόλη μετά το Brexit ή λόγω αυτού.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι μπορεί να μοιάζει σαν ένα μικρό άλμα στην καριέρα ενός υψηλόβαθμού τραπεζικού στελέχους το να αναλάβει μια τέτοια θέση στην ΕΤΕ, εντούτοις τα καθήκοντά του θα είναι πιο διευρυμένα καθώς θα έχει υπό την επίβλεψή του μεταξύ άλλων δραστηριότητες με μεγάλες εταιρείες και επενδυτικές συμφωνίες.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στον πληθυσμό των Ελλήνων τραπεζικών που δουλεύουν στο Λονδίνο, οι οποίοι αποτελούν το 1,27% όσων δουλεύουν στον τομέα των τραπεζικών επενδύσεων στο Λονδίνο. Μάλιστα, το εν λόγω ποσοστό δεν πρέπει να θεωρείται αμελητέο καθώς από τους 2.300 Έλληνες που βρίσκονται στη βάση δεδομένων του eFinancialCareers και εργάζονται στο investment banking, το 37% είναι στο Λονδίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ