BMW Z4 concept: Η επιτυχία συνεχίζεται

Η αλήθεια είναι πως η “κληρονομιά” της σειράς Ζ είναι ιδιαίτερα βαριά, και είναι λογικό οι φίλοι της BMW να περιμένουν κάθε φορά και κάτι όλο και καλύτερο.

Αυτό φαίνεται πως το κατάφερε η γερμανική εταιρεία με με την παρουσίαση της Z4, που δείχνει να διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία ενός κλασικού roadster. Έτσι, το αυτοκίνητο διαθέτει μακρύ μεταξόνιο, χαμηλή σιλουέτα και compact πίσω μέρος, με τον οδηγό να κάθεται σχεδόν στο κέντρο του αυτοκινήτου, βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία της οδήγησης.z4dΣε γενικές γραμμές, ο σχεδιασμός φαίνεται να ακολουθεί την σχεδιαστική φιλοσοφία που εισήγαγε η BMW με την 8-Series concept, με την BMW να αναφέρει ότι το Z4 Concept εμπνέεται από τα προηγούμενους roadster της εταιρείας.z4cΣτο εσωτερικό, η Z4 διαθέτει μινιμαλιστικό σχεδιασμό, ακολουθώντας την βασική διάταξη των σημερινών μοντέλων της BMW. Η εταιρία αναφέρει ότι η καμπίνα υιοθετεί τον χρωματισμό του αμαξώματος, δημιουργώντας μια οπτική σύνδεση του εξωτερικού με το εσωτερικό, με μόνο κάποια χρωμιωμένα στοιχεία να ξεχωρίζουν τα στοιχεία.

Τόσο ο πίνακας οργάνων, όσο και η κεντρική οθόνη έχουν προσανατολισμό προς τον οδηγό, και τοποθετούνται σχεδόν στο ίδιο ύψος, δίνοντας σχεδόν την εντύπωση μιας ενιαίας μονάδας.z4bΟ οδηγός μπορεί επίσης να λαμβάνει πληροφορίες στο άμεσο οπτικό του πεδίο, μέσω του Head-Up Display, ενώ κανένας από τους διακόπτες δεν αποσκοπεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού από την εμπειρία του πίσω από το όμορφο τριάκτινο τιμόνι.

Αναμένεται πλέον η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για τα χαρακτηριστικά της έκδοσης παραγωγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ