Επιχειρηματίας στον Βόλο εκφόβισε εφοριακούς πυροβολώντας

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χτες βράδυ σε ζαχαροπλαστείο στην Αγριά του Βόλου, όταν στη διάρκεια φορολογικού ελέγχου από τρείς ελεγκτές, δύο άνδρες και μία γυναίκα, της ΥΕΔΕ Θεσσαλονίκης, ο καταστηματάρχης πυροβόλησε εναντίον τους.

Το περιστατικό ανέφερες ο Μιχάλης Κούπκας πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής, μιλώντας στο ”Ράδιο Θεσσαλονίκη”.

Μάλιστα, το αξιοπερίεργο είναι ότι δεν βρέθηκαν παραβάσεις που να δικαιολογούν λουκέτο. Όμως, ο ιδιοκτήτης το βρήκε καλή ιδέα να πυροβολήσει στον αέρα κατά την αποχώρηση των εφοριακών για να τους εκφοβίσει.

Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και γίνεται έρευνα της αστυνομίας για το συμβάν.

Σήμερα, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά.

Σε δήλωσή της, η Κ. Παπανάτσιου ανέφερε: “Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της  Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χθες στην περιοχή του Βόλου,  οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και  στόχο την καταπολέμηση και πάταξη της φοροδιαφυγής.  Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα. Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ