Με 70% στη “Σουρωτή” ο όμιλος Σαββίδη

Στο 70% έφτασε το ποσοστό του ομίλου Σαββίδη στην εταιρεία “Σουρωτή”, με αποτέλεσμα ο όμιλος να κατέχει πλέον την απόλυτη πλειοψηφία στην εταιρεία, καθώς οι υπόλοιποι 2 μεγαλομέτοχοι (η Coca Cola HBC και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) δε συμμετείχαν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είχε προγραμματιστεί.

Ειδικότερα, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 4,6 εκατ. ευρώ, στην οποία είχαν προτιμησιακό δικαίωμα οι παλαιοί μέτοχοι, καλύφθηκε κατά ποσοστό 66,46%, που συγκέντρωσε για την εταιρεία το συνολικό ποσό των 3.057.032,76 ευρώ. Το ποσό στόχος δεν επιτεύχθηκε για δύο κυρίως λόγους: επειδή δεν μετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η Coca Cola HBC, μέτοχος που προ της ΑΜΚ είχε ποσοστό 18,13% και επειδή τις μετοχές που έμειναν αδιάθετες δεν τις πήρε τελικά η “Belterra” του Ιβάν Σαββίδη, η οποία προ αύξησης είχε είχε ποσοστό 59,18%.

Μετά την παραπάνω ΑΜΚ, η εταιρεία αναζητεί νέο γενικό διευθυντή για την εταιρεία, ο οποίος θα πρέπει να έχει εμπειρία στο χώρο των αναψυκτικών και των εμφιαλωμένων νερών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ