Στα “χαρακώματα” Nova και Λίγκα, “κανονικά” η σέντρα του πρωταθλήματος

Στα δικαστήρια ετοιμάζονται να λύσουν τις διαφορές τους Nova και Superleague, καθώς οι ομάδες της λίγκας δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε τίποτα από όσα συζητούσαν, είτε μεταξύ τους είτε με τη Nova, με την τελευταία να έχει διαμηνύσει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για τη μείωση του τιμήματος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που προβλέπονται από το ισχύον συμβόλαιο.

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση της λίγκας οι εκπρόσωποι των ομάδων (κυρίως των “μικρών”) έλεγαν πως “υπάρχει συμβόλαιο” το οποίο περιμένουν να τηρηθεί, και πρόσθεταν τι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά.

Η τελευταία προσπάθεια εξεύρεσης επιπλέον χρημάτων από την ΕΡΤ (μέσω της απόδοσης σε αυτή ενός “πακέτου” 30 αγώνων – κάτι που είχε προτείνει η Nova) έπεσε στο κενό, καθώς το ποσό που πρόσφερε η ΕΡΤ ήταν κατά πολύ μικρότερο της μείωσης που ζητά η Nova, με αποτέλεσμα η λίγκα να παραμείνει στη θέση της τήρησης του υπάρχοντος συμβολαίου και τη Nova να πηγαίνει στα δικαστήρια, όπως έχει διαμηνύσει.

Αυτό φυσικά σημαίνει πως δε θα ισχύει και καμία αλλαγή στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, δηλαδή θα διεξαχθούν και πάλι τα play off για τις θέσεις 2-5, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ