Στην Κινεζική Gangsu Gangtai Holding το 85% της Ιταλικής Buccellati Holding

Πλειοψηφικό μερίδιο της τάξεως του 85% στην Buccellati Holding Italia, την οποία μέχρι πρότινος κατείχαν οι Clessidra και η οικογένεια Buccellati, απέκτησε η Κινεζική Gangsu Gangtai Holding.

Θα πρέπει να σημειωθεί ως η συνολική χρηματιστηριακή αξία της Μιλανέζικης εταιρείας αποτιμάται στα 230 εκατομμύρια ευρώ. Η Buccellati, που ιδρύθηκε στη γειτονική χώρα το 1919, συγκαταλέγεται μεταξύ των υψηλού κύρους high-end brands κοσμημάτων που είναι γνωστά για την λεπτομέρεια της κατασκευής τους, τα σχέδια και την κομψότητά τους. Μάλιστα, η εταιρεία διαθέτει ιδιαίτερα σημαντική διεθνή παρουσία και δη στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε σχετικά ο Xu Jiangang, ιδρυτής και Πρόεδρος του Gangatai Group: “Είμαστε εξαιρετικά ευτυχισμένοι με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης συναλλαγής. Επιθυμία μας είναι να διατηρήσουμε την ταυτότητα της Buccellati, ενισχύοντας ταυτόχρονα το σύνολο των πτυχών που το μετατρέπουν σε ένα από τα πλέον γνωστά brands παγκοσμίως στον τομέα της κοσμηματοποϊίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουμε επεξεργαστεί και καταρτίσει ένα πενταετές επενδυτικό πλάνο συνολικής αξίας €200 εκατομμυρίων προκειμένου να διατηρήσουμε και αυξήσουμε την ισχυρή ανάπτυξη τις υφιστάμενες αγορές (Ιταλία, χώρες της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής), αλλά και να αναπτύξουμε μια σειρά από νέες αγορές, όπως λ.χ. οι Κίνα, Ασία, Μέση Ανατολή και Ανατολική Ευρώπη”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ