Το 98% θεωρούν την Ελληνική οικονομία κακή

Κακή χαρακτηρίζει την Ελληνική οικονομία η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζονται και ιδιαίτερα απαισιόδοξοι, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον.

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο για την περίοδο μεταξύ 20 και 30 Μαΐου και δημοσιοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες,  το 98% των Ελλήνων θεωρούν ότι η τρέχουσα κατάσταση της εθνικής οικονομίας είναι “κακή”, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους Ευρωπαίους πολίτες ανέρχεται σε 51%.

Στον αντίποδα, μόνο το 2% των Ελλήνων ερωτηθέντων κρίνει την κατάσταση της εθνικής οικονομίας ως “καλή”, έναντι 46% των Ευρωπαίων πολιτών.

Όσον αφορά στα νοικοκυριά, το 69% των Ελλήνων χαρακτηρίζει την κατάσταση των νοικοκυριών τους ως κακή, ενώ την ίδια στιγμή στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 27%. Αναφορικά με τα επαγγελματικά, το 49% των Ελλήνων αποτιμούν την κατάσταση της δουλειάς τους ως κακής.

Μάλιστα, οι Έλληνες είναι τόσο απαισιόδοξοι που το 70% από αυτούς θεωρούν ότι τα “χειρότερα έρχονται”. Στην ερώτηση: “Τί εικόνα έχετε για την Ε.Ε.;”, το 47% διέκειται αρνητικά, το 34% είναι ουδέτεροι και το 18% έχουν θετική άποψη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ