Huawei P9 Lite: Βαδίζοντας στα… χνάρια του P10, για χρήστες που τα θέλουν όλα!

Σήμερα οι περισσότεροι χρήστες κινητών τηλεφώνων τα θέλουν περίπου… όλα από τη συσκευή τους.

Μεγάλη και καλής ανάλυσης και απεικόνισης οθόνη, καλή οπίσθια κάμερα και μπροστινή, καθώς θέλουμε και υψηλής ποιότητας selfies, ισχυρό επεξεργαστή για να κάνουν τα πάντα γρήγορα και χωρίς να “κολλάει” η συσκευή, μπαταρία που να εγγυάται ότι δε θα μείνουν χωρίς ενέργεια μέσα στην ημέρα ότι και αν κάνουν με το κινητό τους, και φυσικά άπλετο εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο για τα δεδομένα τους, με δυνατότητα σημαντικής επέκτασής τους.

Και όλα τα παραπάνω μέσα σε μία όμορφη και καλοφτιαγμένη συσκευή, από υλικά υψηλής ποιότητας. Η οποία φυσικά να μην κοστίζει και πολύ!

Δεν είναι καθόλου εύκολο για τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων να πετύχουν όλα τα παραπάνω, πόσο μάλλον όταν υπάρχει και η σχετική αντίφαση: θέλουμε υψηλές (άρα και ακριβές) προδιαγραφές, αλλά σε προσιτή τιμή…

H_P9_02_980x620

Αν ο παράγοντας του κόστους έμενε εκτός εξίσωσης, τότε η απάντηση σε όλα τα παραπάνω θα ήταν απλή: το Huawei P10 αποτελεί τη συσκευή που είναι σε θέση να ικανοποιήσει όλα τα “θέλω” του σύγχρονου, απαιτητικού χρήστη και με το παραπάνω.

Με μοντέρνο design που χαρακτηρίζεται από ομοιόμορφες επιφάνειες, λείες και χωρίς προεξοχές, ούτε καν για την κάμερα, έρχεται με κατασκευή που συνδυάζει αρμονικά το μέταλλο με το γυαλί προσφέροντας μία premium αίσθηση αφής. Η Full HD 5,1 ιντσών οθόνη του προστατεύεται από Gorilla Glass 5 ενώ περνώντας στα… ενδότερα, κυριαρχεί ο οκταπύρηνος επεξεργαστής Kirin 960, ένα πραγματικό “θηρίο” από πλευράς επιδόσεων που μάλιστα πλαισιώνεται και από 4 GB RAM.

Ως προς τις κάμερες, η παγκοσμίου φήμης Leica έχει… βάλει το χεράκι της, εξοπλίζοντας το Huawei P10 με μία διπλή κύρια (αισθητήρες 12 + 20 MP) και μία κορυφαίας ποιότητας μπροστινή κάμερα, ικανές να χαρίσουν μοναδικής ποιότητας λήψεις με εφέ και χρώματα που θα ζήλευαν ακόμα και επαγγελματίες φωτογράφοι. Η μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία των 3200 mAh με τον φορτιστή υπερταχείας φόρτισης της Huawei αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα για μία από τις πληρέστερες συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά.

Τι γίνεται όμως όταν κάποιος αποζητά εξίσου εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά σε πιο… μαζεμένη τιμή;

Η Huawei ανταποκρίθηκε στην “πρόκληση” και κέρδισε και αυτό το “στοίχημα” με το νέο P9 lite 2017, με το οποίο πέτυχε αυτό που έμοιαζε περίπου αδύνατο: προσιτές υψηλές επιδόσεις χωρίς συμβιβασμούς.

Ξεκινώντας από την οθόνη, αυτή είναι υψηλής ανάλυσης 1080p με μέγεθος 5,2 ίντσες που δε θα αφήσει παραπονεμένο κανένα χρήστη.

Στο εσωτερικό του συναντάμε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή HiSilicon Kirin 655, του οποίου οι τέσσερις πυρήνες είναι χρονισμένοι στα 2,1 GHz και άλλοι τέσσερις στα 1,7 GHz. Ο μεγαλύτερος αριθμός πυρήνων επιτρέπει την ταυτόχρονη διεξαγωγή πολλών υπολογισμών, ενώ για μεγαλύτερη οικονομία μπαταρίας, επιλέγονται κάθε φορά οι πυρήνες με το χρονισμό που είναι ανάλογος προς το “φόρτο εργασίας” που καλούνται να εκτελέσουν.

Για εφαρμογές με χαμηλές απαιτήσεις επεξεργαστικής ισχύος χρησιμοποιούνται οι πυρήνες με χαμηλό χρονισμό για μεγαλύτερη οικονομία μπαταρίας, ενώ σε απαιτητικές εφαρμογές “πιάνουν δουλειά” και οι επεξεργαστές με τον υψηλότερο χρονισμό, έτσι ώστε κάθε φορά η ανταπόκριση του κινητού να είναι άμεση και απρόσκοπτη, ότι και αν κάνει ο χρήστης.

Σε ότι αφορά στη μνήμη RAM (που έχει άμεση σχέση με την ταχύτητα ανταπόκρισης, το Huawei P9 lite 2017 διαθέτει 3 GB RAM που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι περισσότερη και από αυτή ορισμένων… laptop, και εγγυώνται πως ο χρήστης δε θα “ξεμείνει” ποτέ από RAM, όσες εφαρμογές και αν τρέξει ταυτόχρονα.

Για την αποθήκευση των δεδομένων του χρήστη φροντίζουν τα 16 GB εσωτερικής μνήμης που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων χρήσης είναι αρκετά, εάν ωστόσο ένας χρήστης θέλει ένα μικρό… “σκληρό δίσκο” μέσα στο κινητό, μπορεί να επεκτείνει το χώρο αυτό μέχρι και τα… 256 GB!

Πηγαίνοντας στις κάμερες, το νέο Huawei P9 lite 2017 ενσωματώνει μια ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας οπίσθια κάμερα με ανάλυση 13 MP και autofocus, που αποδίδει τα χρώματα με ιδιαίτερα ρεαλιστικό τρόπο, ενώ και η μπροστινή κάμερα με ανάλυση 8 MP δε θα αφήσει παραπονεμένο κανέναν λάτρη των selfies.

Όμως οι υψηλές δυνατότητες του Huawei P9 lite 2017 δεν εξαντλούνται στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Έτσι, η συσκευή λειτουργεί με τη νεότερη έκδοση του Android (7.0 Nougat), όπως και τη νεότερη έκδοση του δικού της περιβάλλοντος χρήσης (EMUI 5.0), το οποίο εισάγει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά, τόσο στον τρόπο εμφάνισης, όσο και στον τρόπο λειτουργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το EMUI 5.0 το 90% των αλληλεπιδράσεων του χρήστη με το τηλέφωνο δεν απαιτεί περισσότερα από 3 αγγίγματα. Η διεπαφή είναι ελαφρύτερη, πιο διαφανής και μινιμαλιστική. Προσφέρει πιο γρήγορη πρόσβαση στις συντομεύσεις. Ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδράσει περισσότερο με τις ειδοποιήσεις, οι οποίες ταυτόχρονα του παρέχουν πιο πολλές πληροφορίες. Το σύστημα διαχείρισης του τηλεφώνου επιτρέπει τη σάρωση της συσκευής και την εύρεση όλων των στοιχείων που πρέπει να βελτιστοποιηθούν: αφαίρεση παλιών αρχείων που δεν χρειάζονται, κλείσιμο περιττών εφαρμογών που λειτουργούν στο παρασκήνιο, βελτιστοποίηση της χρήσης της μπαταρίας και online σάρωση της μνήμης με ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς.

Πέραν αυτών όμως, η Huawei έχει φροντίσει για την ύπαρξη μηχανισμών που φροντίζουν ώστε η απόδοση του συστήματος και των εφαρμογών να μην επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. Για το λόγο αυτό η εταιρεία υλοποίησε λύσεις μηχανικής μάθησης οι οποίες κατανοούν τα πρότυπα συμπεριφοράς του χρήστη. Μαθαίνουν από τις συνήθειες του, ένας μηχανισμός λειτουργίας που με τον καιρό επιτρέπει την εκ των προτέρων εκτίμηση χρήσης των απαραίτητων πόρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη διαχείριση της μνήμης. Περισσότεροι πόροι διατίθενται για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται περισσότερο, με αποτέλεσμα οι πιο απαραίτητες εφαρμογές να ξεκινούν ταχύτερα, να λειτουργούν καλύτερα και να παραμένουν στη μνήμη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, για να είναι άμεσα έτοιμες προς χρήση.

Όλα τα παραπάνω όμως θα έχαναν πολύ σε αξία, εάν δε μπορούσαν να υποστηριχθούν από μία ισχυρή πηγή ενέργειας που θα ήταν σε θέση να ανταποκριθεί σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα με τις απαιτήσεις του χρήστη σε λειτουργία εφαρμογών. Για το λόγο αυτό το νέο Huawei P9 lite 2017 διαθέτει μπαταρία με χωρητικότητα 3000 mAh που εγγυάται μια απρόσκοπτη χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, ανεξάρτητα με το εάν ο χρήστης κάνει μια “απλή” χρήση της συσκευής ή την… ξεζουμίζει.

Συμπερασματικά, με το νέο Huawei P9 lite 2017 η Huawei κατάφερε να παρουσιάσει ένα κινητό που συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υψηλής ποιότητας οθόνη, πολύ καλές κάμερες, υψηλές επιδόσεις επεξεργασίας, ισχυρή αυτονομία, ποιότητα κατασκευής, και όλα αυτά σε μια ιδιαίτερα προσιτή τιμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ