BriQ Properties: Πανηγυρική έναρξη διαπραγμάτευσης στο ΧΑ

Την εισαγωγή της BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. στην κύρια αγορά του ΧΑ, πραγματοποίησε σήμερα ο όμιλος Quest.

Ο όμιλος αποτελεί μία από τις πρώτες εταιρείες που αξιοποιεί την ακίνητη περιουσία του, δημιουργώντας εταιρεία επενδύσεων ακινήτων, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Η BriQ Properties είναι μια νέα εταιρεία που δραστηριοποιείται στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο των Α.Ε.Ε.Α.Π., και εισήχθη στο Χ.Α. μέσω απόσχισης κλάδου της Quest Συμμετοχών, δηλαδή μείωσης μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης και επιστροφή σε είδος, μετοχών της BriQ Properties στους μετόχους της Quest Συμμετοχών.

Βασικοί μέτοχοι της BriQ Properties ΑΕΕΑΠ είναι ο Θεόδωρος Φέσσας με 49,40% και η Ευτυχία Κουτσουρέλη με 25,23% ενώ η διασπορά ανέρχεται σε 25,37%.

Ο πρόεδρος της Quest Συμμετοχών και πρόεδρος της BriQ Properties, Θεόδωρος Φέσσας, ανέφερε σχετικά ότι “η πορεία της κεφαλαιαγοράς είναι βασικός δείκτης μέτρησης του δυναμισμού της οικονομίας της χώρας. Στην Ελλάδα, που η επένδυση στα ακίνητα υπήρξε επί δεκαετίες η βασική επιλογή των πολιτών της, η επένδυση σε μετοχές των Εταιρειών Εκμετάλλευσης Ακινήτων της Περιουσίας, όπως η BriQ, συνδυάζει την προοπτική που χαρακτηρίζει τις μετοχές με την ασφάλεια που χαρακτηρίζει την ακίνητη περιουσία.

Εύχομαι και ελπίζω η μετοχή της BriQ , όπως και της Quest Συμμετοχών, να δικαιώσουν την εμπιστοσύνη των μετόχων τους, τους οποίους ευχαριστώ θερμά. Ευχαριστώ επίσης τα στελέχη των εταιρειών μας, που με γνώση και ενθουσιασμό αγωνίζονται καθημερινά για την πετυχημένη ανάπτυξη των εργασιών τους.”.

H διευθύνουσα σύμβουλος της BriQ Properties, Άννα Αποστολίδου, στην ομιλία της στο ΧΑ ανέφερε από την πλευρά της ότι “το αρχικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποτελείται από ακίνητα του ομίλου Quest, όμως βραχυπρόθεσμα η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της και να προχωρήσει δυναμικά σε επενδύσεις, εκμεταλλευόμενη τις ευκαιρίες που εμφανίζονται στην ελληνική αγορά ακινήτων. Η εμπειρία μας στο χώρο της αγοράς και εκμετάλλευσης ακινήτων είναι η εγγύηση για την προοπτική ανάπτυξης της εταιρείας.”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ