To Twitter σε τέλμα…

Σε τέλμα φαίνεται να έχει βρεθεί το Twitter, το οποίο δεν καταφέρνει να προσελκύσει περισσότερους χρήστες. Σύμφωνα με τα στοιχεία για το β΄τρίμηνο, περίπου 328 εκατ. χρήστες εισήλθαν στην υπηρεσία τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι το νούμερο αυτό δεν άλλαξε σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο.

Πρόκειται για αρκετά μεγάλη πτώση σε σύγκριση με τον Απρίλιο, όταν το Twitter κατάφερει να προσελκύσει 7 εκατ. περισσότερους χρήστες, εν μέρει επειδή αποτελεί το αγαπημένο δίκτυο Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.

Οι αναλυτές υπολόγιζαν ότι το Twitter θα κατάφερνε να προσελκύσει τουλάχιστον 4 εκατ. νέους χρήστες παρά το γεγονός ότι βρίσκεται τουλάχιστον 2 εκατ. χρήστες από το αντίπαλο Facebook.

Δεδομένου όμως του ότι δεν υπήρχε κάποιο αντίστοιχο συμβάν με την είσοδο του Donald Trump, το Twitter παρέμεινε στάσιμο και οι μετοχές του επέδειξαν μείσω 13%.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι ότι το Twitter προσπαθεί απλά οι προσπάθειές του φαίνεται να πέφτουν στο κενό. Τι κι αν πόνταρε στο live streaming ο CEO, Kack Dorsey, τι κι αν επανασχεδίασε την πλατφόρμα του για να είναι πιο εύχρηστη και γρηγορότερη, τι κι αν προσπάθησε να καταργήσει την καταχρηστική συμπεριφορά, οι χρήστες δεν πείθονται για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους.

Σύμφωνα με τους αναλυτές φαίνεται ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην προσέλκυση είναι ότι όσοι δεν το χρησιμοποιούν δεν καταλαβαίνουν το νόημα της ύπαρξής του και γιατί να το χρησιμοποιήσουν, σε αντίθεση για παράδειγμα με το Facebook, για το οποίο όσοι δεν είναι χρήστες τους έχουν άλλα επιχειρήματα. 

Την ίδια στιγμή και οι πωλήσεις επέδειξαν ετήσια πτώση 5%, αλλά οι επενδυτές ενδιαφέρονται για την προσέλυση νεών χρηστών κ όχι τόσο για τις πωλήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ