Brexit: Η Φρανκφούρτη “νικήτρια” στον “πόλεμο” των τραπεζών!

Η Φρανκφούρτη φαίνεται ότι αναδεικνύεται ο μεγαλύτερος νικητής στον αγώνα για χιλιάδες θέσεις εργασίας οι οποίες λόγω Brexit θα πρέπει να μεταφερθούν από το Λονδίνο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Morgan Stanley, Citigroup Standard Chartered και Nomura Holdings έχουν επιλέξει τη γερμανική πόλη για την έδρα τους στην ΕΕ, προκειμένου να εξασφαλίσουν συνεχή πρόσβαση στην ενιαία αγορά. Παρόμοια απόφαση εξετάζουν και οι Goldman Sachs Group και UBS Group AG, όπως δήλωσαν ανώνυμες πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.  Η Bank of America φαίνεται ότι προτιμά το Δουβλίνο, ενώ η HSBC Holdings αποτελεί τη μεγαλύτερη μη γαλλική τράπεζα που μέχρι στιγμής έχει επιλέξει το Παρίσι.

Η HSBC Holdings Plc είναι η μεγαλύτερη μη γαλλική τράπεζα που μέχρι στιγμής επέλεξε το Παρίσι, ενώ η Bank of America Corp. έχει φτάσει στο Δουβλίνο.

Το Brexit θα μπορούσε να “κοστίσει” στο Λονδίνο 10.000 τραπεζικές εργασίες και 20.000 στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, καθώς οι πελάτες μεταφέρουν 1,8 τρισεκατομμύρια ευρώ ενεργητικού από το Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με το think-tank Bruegel.

Οι επιπτώσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σημαντικές: η χρηματοδότηση και οι συναφείς επαγγελματικές υπηρεσίες αγγίζουν τα 190 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως, που αντιπροσωπεύουν το 12% της βρετανικής οικονομίας.

Όπως φαίνεται από το παραπάνω σχεδιάγραμμα, 1.500 θέσεις εργασίας “μετακινεί” η UBS από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη και στη Μαδρίτη. Η Goldman Sachs “μετακινεί” 1.000 θέσεις από Λονδίνο στη Φρανκφούρτη και η HSBC 1.000 θέσεις στο Παρίσι. Η Societe Generale όπως ήταν αναμενόμενο “μετακινεί” 400 θέσεις στο Παρίσι.

Η Morgan Stanley “μετακινεί” 200 θέσεις στη Φρανκφούρτη και 100 αλλού, η Citigroup περίπου 250 στη Φρανκφούρτη, η Barclays 150 στο Δουβλίνο και η Nomura μέχρι 100 στη Φρανκφούρτη.

jobs brexit

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ