Ο Οίκος Dior γιορτάζει τα 70

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου ανοίγει η έκθεση “Christian Dior, Couturier du Reve” για τον εορτασμό των εβδομήντα ετών του Οίκου Dior.

Η έκθεση φιλοξενεί περισσότερα από 400 φορέματα, τα οποία δημιουργήθηκαν μεταξύ του 1947 και του 2017. Τα φορέσματα σχεδίασε ο ιδρυτής του οίκου, Christian Dior, ο Yves Saint Laurent, ο Marc Bohan, ο Gianfranco Ferré, ο John Galliano, ο Raf Simons και, πιο πρόσφατα, η Maria Grazia Chiuri. Οι περισσότερες δημιουργίες προέρχονται από τη συλλογή Dior Heritage.

Η συλλογή περιόδευσε, μεταξύ 2013 και 2015, σε Πεκίνο, Σανγκάη, Τόκιο και Σεούλ με την επωνυμία “Πνεύμα Ντιορ”.

Η τελευταία αναδρομική έκθεση του Οίκου Ντιόρ Ντιορ που φιλοξένησε το Παρίσι, πάλι στο Musee des Arts Decoratifs, ήταν το 1987 και εστίασε στη δεκαετία 1947-1957 των σχεδίων του μόδιστρου.

Στην τωρινή, συντροφιά στις κρεασιόν κάνει μια ευρεία γκάμα πινάκων εργαστηρίου και φωτογραφιών μόδας μαζί με εκατοντάδες εικονογραφήσεις, σκίτσα, φωτογραφίες-ντοκ, επιστολές, σημειώσεις και διαφημιστικό υλικό, καθώς και αξεσουάρ όπως καπέλα, κοσμήματα, τσάντες, υποδήματα και αρώματα.

Η έκθεση ξεκινά με την εξιστόρηση της ζωής του Κριστιάν Ντιορ: τα παιδικά χρόνια στην Γκρανβίλ, τη βουερή-χρυσή δεκαετία του 1920 όταν ο Ντιορ ανακάλυψε τον καλλιτεχνικό κόσμο της πρωτοπορίας και τις ηδονές της παρισινής διασκέδασης, την εκπαίδευσή του ως εικονογράφος μόδας και την είσοδό του στον κόσμο της υψηλής ραπτικής. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ