Bitcoin εναντίον Ether: Ο “πόλεμος” των κρυπτονομισμάτων

της Λαίδας ΛΙΜΝΙΑΤΗ

Πρόσφατα αναφερθήκαμε στην αύξηση της δημοτικότητας του Bitcoin στη Βενεζουέλα.

Επιπλέον, χαρακτηριστικό είναι ότι έγιναν ακόμη πιο γνωστά με την πρόσφατη επίθεση του WannaCry Malware που ζητούσε τα “λύτρα” σε Bitcoin. Όμως η αγορά των κρυπτονομισμάτων φαίνεται να είναι γενικότερα σε άνοδο, με τα καλά και τα κακά της.

Τα κρυπτονομίσματα αποτελούν ψηφιακά νομίσματα τα οποία δεν υπάρχουν επισήμως σε καμία φυσική μορφή, κερμάτων ή χαρτονομισμάτων και χρησιμοποιούν μεθόδους κρυπτογραφίας για τη δημιουργία και διαχείριση των χρημάτων, και για την επιβεβαίωση της εγκυρότητας των συναλλαγών.

Αντίπαλος του Bitcoin στον αγώνα επικράτησης στην αγορά των κρυπτονομισμάτων το Ether της Ethereum. Η Ethereum αποτελεί μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα βασιμένη στο blockchain.

Το ποιος κερδίζει αυτή τη μάχη μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο. Η αυξανόμενη τιμή του ether οδήγησε πολλούς να πιστεύουν ότι τελικά θα αντικαταστήσει το bitcoin και θα γίνει το πιο πολύτιμο blockchain. Ωστόσο, αυτό φαίνεται ότι δεν θα γίνει άμεσα.

Βέβαια, οι απόψεις διίστανται. Από τη μία, οι αναλυτές της CoinDesk θεωρούν ότι η μεταφορά στο Ether είναι αναπόφευκτη λόγω της υποστήριξης που παρέχει η πλατφόρμα του ethereum και του γεγονότος ότι το Bitcoin έχει να ξεπεράσει αρκετά εμπόδια στη δικτύωσή του.ω Στον αντίποδα, η P4man, θεωρεί ότι η Ethereum έχει προβλήματα υποδομής που δεν θα το αφήσουν να προχωρήσει.

Οι αντικρουόμενες απόψεις βέβαια δείχνουν τη δυναμική της σχετικά νέας αγοράς. Είτε τα καταφέρει το ethereum να γίνει το βασικό δίκτυο κρυπτονομισμάτων, είτε όχι, σίγουρα τα μαθήματα που θα αποκομιστούν θα ενδυναμώσουν τον τομέα στο σύνολο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ