Τσοτσορός (ΕΛΠΕ): “Σημαντική βελτίωση οικονομικών μεγεθών το Α’ πεντάμηνο του 2017”

Σημαντική βελτίωση των επιδόσεων των ΕΛΠΕ κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2017 σε σχέση με το 2016 που ήταν χρονιά – ρεκόρ για την εταιρεία ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ομίλου Ευστάθιος Τσοτσορός, μιλώντας σήμερα στη γενική συνέλευση των μετόχων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 386 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 40,3%, τα καθαρά κέρδη παρουσίασαν άνοδο 126%, στα 156 εκατ. ευρώ, η παραγωγή αυξήθηκε εκ νέου κατά 10% και οι όγκοι πωλήσεων κατά 14% στους συνολικά 4 εκατ. μετρικούς τόνους, οι εξαγωγές ακολούθησαν ανάλογη πορεία με άνοδο σχεδόν 13%, ενώ σε ιστορικό υψηλό κινήθηκε το μερίδιο στην εγχώρια εμπορία που ξεπέρασε το 32%.

Αναφερόμενος στην ανασύνθεση του διοικητικού συμβουλίου που ανακοινώθηκε χθες, ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ ανέφερε ότι ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Σιάμισιης θα αναλάβει εκτός από την γενική διεύθυνση Οικονομικών, τον Στρατηγικό Σχεδιασμό, τις Προμήθειες και την Πληροφορική. Ο Ευστάθιος Τσοτσορός συνεχάρη τον νέο αναπληρωτή δ.σ. και τόνισε ότι “θα έχουμε καλύτερη πορεία που θα εξυπηρετεί τον κοινό στόχο ο οποίος είναι η βέλτιστη πορεία του ομίλου τα επόμενα χρόνια”.

Παρουσίασε επίσης τους βασικούς άξονες του πενταετούς προγράμματος ανάπτυξης 2017 – 2021 που περιλαμβάνουν τη διατήρηση υψηλής κερδοφορίας, την μείωση του δανεισμού κατά 1 δισ. ευρώ και του χρηματοοικονομικού κόστους κατά 50% και την σταδιακή αύξηση των μερισμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ