Uber: Παραιτήθηκε τελικά ο CEO Travis Kalanick

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε αναφέρει ότι ο Travis Kalanick, CEO της Uber σκεφτόταν την προσωρινή του απομάκρυνση. Εν τέλει, τα προβλήματα στα διάφορα τμήματα και λειτουργίες της εταιρείας τελικά ώθησαν τον Travis Kalanick στην παραίτηση από CEO της Uber. Όπως αναφέρουν οι New Work Times, οι επενδυτές και μέτοχοι της Uber ήταν αυτοί που άσκησαν τις έντονες πιέσεις.

Ο Kalanick είχε ιδρύσει την Uber το 2009 μαζί με τον Garrett Camp και σε μια δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της παραίτησης ανέφερε: “Αγαπάω την Uber περισσότερο απ΄οτιδήποτε στον κόσμο και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στη προσωπική μου ζωή δέχτηκα το αίτημα των επενδυτών για να παραιτηθώ έτσι ώστε η Uber να επιστρέψει στην δημιουργικότητα και όχι να μπει σε μια νέα διαμάχη η οποία θα δημιουργήσει έναν νέο περισπασμό”. O Kalanick θα παραμείνει στο συμβούλιο διευθυντών της Uber .

Η μεγαλύτερη ζημιά στην Uber έχει γίνει από μια σειρά αναφορών από στελέχη της και υπαλλήλους για σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις, κάτι που οδήγησε στην απόλυση πάνω από 100 υπαλλήλους και έρευνα για πάνω από 200, αλλά και την απομάκρυνση υψηλόβαθμων στελεχών στην διοίκηση της εταιρείας με την Uber να μένει αυτή τη στιγμή χωρίς ηγετική ομάδα, με τον ανταγωνισμό να φουντώνει σε όλες τις ηπείρους.
Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη η αγωγή της Waymo και της Google η οποία την κατηγορεί ότι μαζί με τον Anthony Levandowski έκλεψε απόρρητα σχέδια για τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης.

Πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ