Το Ισραήλ καλεί την Ελλάδα να συνεργαστούν για τις Startup!

Στον υπερ-τριπλασιασμό των διμερών εμπορικών συναλλαγών Ελλάδας-Ισραήλ, ούτως ώστε αυτές να φτάσουν τα επόμενα χρόνια το 1 δισ. ευρώ, από 300 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα, στοχεύουν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, με έμφαση στους τομείς των φαρμάκων, των αγροδιατροφικών προϊόντων και των ειδών υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του software.

Ταυτόχρονα, τίθεται ως στόχος η αύξηση των ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα, στους τομείς της φαρμακοβιομηχανίας, των λιπασμάτων και του τουρισμού και η επιπλέον ανάπτυξη του real estate, καθώς πολλοί Ισραηλινοί αγοράζουν κατοικίες στην Ελλάδα, αξιοποιώντας και το καθεστώς χορήγησης προσωρινής άδειας παραμονής στην ελληνική επικράτεια.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης των πρωθυπουργών των δύο χωρών, Αλέξη Τσίπρα και Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην οποία συμμετείχαν και οι αρμόδιοι υπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ.

Μάλιστα, ο Μ. Νετανιάχου επισήμανε ότι το Ισραήλ θεωρεί τον εαυτο του ως τη Silicon Valley εκτός των ΗΠΑ και κάλεσε τη χώρα μας να συνεργαστεί σε αυτό το πεδίο με τη χώρα του, η οποία έχει ενισχυμένη κουλτούρα ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων (Startups).

Επίσης, υπογράμμισε ότι αρμόδια αρχή για αυτά τα θέματα στο Ισραήλ είναι η Υπηρεσία Καινοτομίας, με την οποία οι ελληνικές αρχές θα είναι σε συνεργασία το επόμενο διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ