Και όμως η Data Communications – λέει – πως δεν ξέρει ποιος είναι ο κάτοχος του 20% του μετοχικού της κεφαλαίου!

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου της εταιρείας Πληροφορικής Data Communications βρέθηκε πρόσφατα ο Joker.

Η εταιρεία σημειώνει μια πορεία αντιστρόφως ανάλογη με το ιδιαίτερα χαμηλό επικοινωνιακό προφίλ που κρατάει (πρέπει να έχουν περάσει σχεδόν 15 χρόνια από την προηγούμενη ανάλογη εκδήλωση που είχε πραγματοποιήσει!), οπότε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων ήταν έκδηλο τόσο για την πορεία της, όσο και για την τύχη του 20% του μετοχικού της κεφαλαίου που ανήκε στον Αθανάσιο Πουλιάδη, ιδρυτή του πάλαι ποτέ κραταιού ομίλου Πουλιάδη, που κάποια περίοδο είχε φτάσει να έχει τη μισή κεφαλαιοποίηση του ΧΑ.

Ο Πουλιάδης ήταν γνωστός τότε, μεταξύ άλλων, και για το γεγονός ότι κατείχε μικρότερα και μεγαλύτερα μετοχικά μερίδια σε πολλές εταιρείες τεχνολογίας (ακόμα και ανταγωνιστικές), όπως επίσης και για το γεγονός ότι μέχρι και το θάνατό του αρνείτο πεισματικά να πουλήσει έστω και μία μετοχή, είτε εταιρείας του ομίλου του, είτε εταιρείας στην οποία κατείχε μειοψηφική συμμετοχή.

Στην Data Communication ο Αθανάσιος Πουλιάδης κατείχε το 20%, οπότε μία από τις ερωτήσεις που δέχτηκαν τα στελέχη της εταιρείας είναι ποιός κατέχει σήμερα το συγκεκριμένο μετοχικό “πακέτο”. Η απάντησή τους ήταν τουλάχιστον μη αναμενόμενη: “Δεν ξέρουμε”!! Και από ότι φάνηκε, ούτε είχαν μπει ποτέ στον κόπο να μάθουν… Βέβαια το 20% δεν αποτελεί καταστατική μειοψηφία (ώστε να μπορεί να μπλοκάρει τις αποφάσεις του ΔΣ), και ενδεχομένως να έχει στην πράξη μειωθεί πολύ, εάν στο μεταξύ έχουν μεσολαβήσει αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στις οποίες οι όποιοι κληρονόμοι του Αθανάσιου Πουλιάδη δε συμμετείχαν, ωστόσο δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα μια εταιρεία τέτοιου μεγέθους να αγνοεί την τύχη μέρους των μετοχών της…   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ