Ο “Μαραθώνιος της Ιστορίας” και ο “Νυχτερινός” στο 2ο Συνέδριο Game Changer in Sports

Οι δύο μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις της Βορείου Ελλάδος έχουν εξελιχθεί σε κοινωνικό φαινόμενο, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και το επίπεδο ευτυχίας του κόσμου. Για τη νέα εποχή του αθλητισμού και του δρομικού κινήματος στην Ελλάδα προσκλήθηκε να μιλήσει ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Μαραθωνίου “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Χριστόπουλος, πλάι σε κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες, στο 2ο Συνέδριο Game Changer in Sports, την Τρίτη 30 Μαΐου στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία”, με τίτλο εισήγησης “Running Greece: The Growth Challenge”.
 
Το Συνέδριο Game Changer in Sports διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά από την 24MEDIA, τον μεγαλύτερο Όμιλο ψηφιακών Μέσων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας SGT και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Περισσότερα από 300 διευθυντικά στελέχη εταιρειών, εξειδικευμένα στελέχη του χώρου, γνωστοί αθλητές και εκπρόσωποι του Τύπου παρακολούθησαν τους διακεκριμένους ομιλητές του συνεδρίου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να θέτουν προβληματισμούς και να διεξάγουν έναν ουσιαστικό διάλογο για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του αθλητισμού. Το συνέδριο έγινε sold out, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον του κόσμου στον αθλητικό κλάδο και τη δυναμική σχέση των brands με τον αθλητισμό.
 
Ανάμεσα στους επιλεγμένους ομιλητές ήταν ο Χριστόπουλος, που είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τη “συνταγή” αφενός της επιτυχίας του “Μαραθωνίου της Ιστορίας” και αφετέρου του “Νυχτερινού”, των δύο μεγαλύτερων αθλητικών, και όχι μόνο, γεγονότων της Βόρειας Ελλάδας, τα οποία κυριολεκτικά έχουν “αλλάξει το παιχνίδι” και τον τρόπο προσέγγισης του αθλητικού κινήματος στον 21ο αιώνα, δημιουργώντας νέες τάσεις και πρωτοπορώντας σε διάφορα νέα πεδία.
 
Μεταξύ άλλων, ο Γενικός Διευθυντής των επιτυχημένων διοργανώσεων αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους του Διεθνούς Μαραθωνίου “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”, ώστε να καθιερωθεί ως ένα εθνικό, ιστορικό και τουριστικό γεγονός, πλήρως αξιοποιήσιμο για την προβολή της χώρας, αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελώντας μία πολυήμερη και πολύπλευρη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες και καθιστώντας τη Θεσσαλονίκη κέντρο αθλητικού τουρισμού.
 
Σημαντική η συμβολή του προγράμματος των παράλληλων πολιτιστικών, επιστημονικών και περιβαλλοντικών εκδηλώσεων, των προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης και Εθελοντισμού, η Αλεξάνδρειος Φλόγα – Λαμπαδηδρομία, η SportExpo Marathon και το νεοσυσταθέν πρόγραμμα Διεθνών Σχέσεων και Διεθνών Συνεργασιών.
 
Ιδιαιτέρως τονίστηκε το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας αποδίδεται στην αρμονική  συνεργασία και υποστηριξη των διοργανώσεων από 26 Θεσμικούς Φορείς Υποστήριξης και 119 Συνεργαζόμενους Φορείς Εθελοντικής Υποστήριξης και Κοινωνικής Προσφοράς, οι  οποίοι απαρτίζουν την Οργανωτική και Εκτελεστική Επιτροπή τους, καθώς επίσης και το υψηλό επίπεδο κατάρτισης της Τεχνικής Επιτροπής, της Γραμματείας, του Τομέα Εγγραφών, του Τομέα Μαρκετινγκ και Επικοινωνίας και του Γραφείο Τύπου των δύο διοργανώσεων.
 
Η οργανωτική φιλοσοφία για υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας και υποστήριξης προς τους δρομείς κάθε επιπέδου και ηλικίας, η παροχή άρτιων πακέτων συμμετοχής, καθώς επίσης και η προσπάθεια επίτευξης υψηλού διοργανωτικού επιπέδου, ώστε η εικόνα και η αίσθηση των δρομέων κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους, αλλά και μετά, να είναι άριστη, είχε ως απόρροια την κινητοποίηση και τη μύηση του ανθρώπινου δυναμικού στους Δρόμους Υγείας, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε ομαδικό.
 
Αναφερόμενος στο Χορηγικό  Πρόγραμμα, τόνισε τον καθοριστικό ρόλο της ένταξης στην οικογένεια  των δύο διοργανώσεων ισχυρών Χορηγών και Υποστηρικτών, με αποτέλεσμα τόσο ο Protergia 5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου 2016, όσο και ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής  Μαραθωνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ της Κυριακής 2 Απριλίου 2017, να αποτελέσουν τη φθινοπωρινή και εαρινή γιορτή της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, με τεράστια οργανωτική επιτυχία και συμμετοχή δρομέων.
 
Ο Δρόσος Χριστόπουλος ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, παρουσιάζοντας διαγράμματα της εντυπωσιακά αυξητικής πορείας των δύο διοργανώσεων, οι οποίες στα ελάχιστα χρόνια ζωής τους “αγκαλιάστηκαν” από δεκάδες χιλιάδες δρομείς και καθιερώθηκαν στη συνείδηση του κόσμου ως κοινωνικός θεσμός:
Το σύνολο των αγωνιστικών και παράλληλων εκδηλώσεων των διοργανώσεών μας, πέρασαν στη συνείδηση του κοινού ως κορυφαία γεγονότα της πόλης, αλλά και ως κορυφαία της χώρας, δίνοντας χαρά και χρώμα στις ημέρες μας, κάτι που τόσο χρειαζόμαστε. Έγινε αντιληπτό από το κοινό, ότι η ενασχόληση του με τους Δρόμους Υγείας προκαλεί άμεσα θετικά αποτελέσματα στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Επίσης, έγινε αντιληπτό από την Πολιτεία, ότι τέτοια γεγονότα αφενός συμβάλλουν στη βελτίωση της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας της περιοχής και αφετέρου στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ουσιαστικά, η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έδωσε στην κοινωνία αυτό που ήθελε να βιώσει .Καταστήσαμε τον πολίτη-δρομέα πρωταγωνιστή, δίνοντάς του το κίνητρο της καθημερινής προσπάθειας βελτίωσης της υγείας του και της ικανότητάς του και παράλληλα τη δυνατότητα ανά εξάμηνο της υλοποίησης της φυσικής έξης του ανθρώπου για την αξιολόγησή του διαμέσου των διοργανώσεών μας“. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ