Τα γερμανικά αυτοκίνητα πολυτελείας κυριαρχούν στην αγορά της Νότιας Κορέας

Τα γερμανικά αυτοκίνητα πολυτελείας κυριάρχησαν στην αγορά των εισαγόμενων αυτοκινήτων στην Νότια Κορέα τον Μάιο, με τις BMW και Mercedes Benz να μοιράζονται τη μερίδα του λεόντος παρά τον “σκληρό” μεταξύ τους ανταγωνισμό, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία του οργανισμού εισαγωγέων αυτοκινήτων (KAIDA) που ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα. 

Ειδικότερα, τον Μάιο, η BMW πούλησε 5.373 οχήματα ξεπερνώντας τις 5.063 πωλήσεις που είχε καταγράψει η Mercedes Benz Όσον αφορά στις πωλήσεις εγχώριων αυτοκινήτων, η Mercedes Benz κατέλαβε την πρώτη θέση στο α΄τρίμηνο του 2017.

Στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου, η Mercedes Benz πούλησε 29.940 οχήματα, αριθμό μεγαλύτερο από τις πωλήσεις των 23.488 οχημάτων της BMW την ίδια περίοδο.

Στην τρίτη θέση, βρέθηκε η ιαπωνική Honda η οποία πούλησε 1.169 αυτοκίνητα τον περασμένο μήνα. Ακολούθησε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford με 1.023 πωλήσεις.     

Τον Μάιο, έγιναν 19.380 πωλήσεις εισαγόμενων αυτοκινήτων, με τον αριθμό τους να είναι μειωμένος κατά 0,5% από το προηγούμενο έτος. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφηκε μείωση 3,3%.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ