Data Communication: Με νέα προϊόντα γιορτάζει τα 30 χρόνια πρωτοπορίας

Χρονιά ορόσημο αποτελεί το 2017 για την Data Communication, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής, market leader στην αγορά των λογιστικών γραφείων και στρατηγικό συνεργάτη της Microsoft.
H εταιρία συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια λειτουργίας, καθώς λειτουργεί από το 1987, οπότε και έφερε νέα δεδομένα στη λειτουργία των λογιστικών γραφείων, δημιουργώντας την πρώτη εφαρμογή αυτόματου υπολογισμού του ΦΠΑ και εκτύπωσης πάνω στα φορολογικά έντυπα, και εκτοξεύοντας κυριολεκτικά την τότε παραγωγικότητα των λογιστικών γραφείων.
Η εταιρία συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της αγοράς και δίνοντας μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη νέων, πρωτοποριακών λύσεων λογιστικής, οικονομικής επιχειρησιακής διαχείρισης, καθώς και διαχείρισης μισθοδοσίας και ανθρώπινου δυναμικού.
Σήμερα, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια της, η Data Communication παρουσίασε το DCScan4you, που αποτελεί μια νέα, παγκόσμια καινοτομία που αλλάζει, μία ακόμη φορά, τον τρόπο λειτουργίας των λογιστικών γραφείων καταργώντας την πληκτρολόγηση των παραστατικών.
Πρόκειται για υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence) που λειτουργεί στο cloud και υλοποιεί την αυτόματη αναγνώριση και καταχώρηση παραστατικών. Απλά σκανάροντας τα παραστατικά, το DC Scan4you μετατρέπει τις ψηφιοποιημένες εικόνες των παραστατικών σε αναγνωρίσιμα στοιχεία τιμολόγησης, δημιουργώντας αυτόματα τις λογιστικές εγγραφές. Παράλληλα, πραγματοποιεί ηλεκτρονική αρχειοθέτηση των παραστατικών, παρέχοντας απόλυτη προστασία των δεδομένων.
Επιτυγχάνοντας ποσοστό επιτυχούς αναγνώρισης ψηφιοποιημένων παραστατικών 99,9%, τα λογιστικά γραφεία πετυχαίνουν την αυτόματη καταχώρηση των εγγραφών εκμηδενίζοντας τα λάθη πληκτρολόγησης και τους χρονοβόρους ελέγχους, ενώ εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο για να μπορέσουν να προσφέρουν ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πελάτες τους.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο προϊόν ήδη ετοιμάζεται για εξαγωγή του στις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ από τις αρχές του 2018 η εταιρεία θα παρουσιάσει και την νέα web πλατφόρμα της επάνω στην οποία θα “περάσουν” όλα τα ιδιοπαραγώμενα προϊόντα της εταιρείας, ενώ θα περιλαμβάνει και δυνατότητα για analytics.
Επιπλέον, φέτος συμπληρώνονται 13 χρόνια από το ξεκίνημα της στρατηγικής συνεργασίας της Data Communication με τη Microsoft με αντικείμενο την ανάπτυξη λύσεων για μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς βασισμένες στις κορυφαίες πλατφόρμες Microsoft Dynamics NAV, Microsoft Dynamics CRM και SharePoint και με εμπειρία υλοποίησης άνω των 200 μεγάλων έργων. Παράλληλα, η εταιρία δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων εφαρμογών για κάθετες αγορές, όπως αυτές της ενέργειας και του φαρμάκου, με τις καινοτόμες λύσεις Energy Dynamics Accelerator και Pharma CRM Accelerator που συμβάλλουν αποφασιστικά στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και την αύξηση της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων.
Η πολιτική της Data Communication δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία επενδύοντας σημαντικά σε Research & Development, καθώς και στην ολική ικανοποίηση του πελάτη με την πολυβραβευμένη after sales support πολιτική Customer Care 360º. Η πολιτική αυτή και τα καινοτόμα προϊόντα οδήγησαν, παρά την υφεσιακή πορεία της οικονομίας κατά την περίοδο 2013-2017, σε συνεχή αύξηση των πωλήσεων και την προσθήκη σημαντικών επιχειρήσεων της αγοράς στο χαρτοφυλάκιο της.
Ειδικότερα, κατά τη χρήση 2016 – 17 ο τζίρος αναμένεται να φτάσει στα 5,8 εκατ. ευρώ, ενώ κατά τη χρήση 2017 – 18 αναμένεται να φτάσει στα 6,7 εκατ. ευρώ.
Ανάλογη είναι και η εικόνα στα κέρδη προ φόρων, όπου κατά τη χρήση 2016 – 17 αναμένεται να φτάσουν στα 250 χιλ. ευρώ, ενώ κατά τη χρήση 2017 – 18 αναμένεται να σημειώσουν σημαντική αύξηση και να φτάσουν στα 450 χιλ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι όλα αυτά τα χρόνια, και παρά την οικονομική κρίση, η εταιρεία όχι μόνο δε μείωσε το προσωπικό της, αλλά αντίθετα το αύξησε και σήμερα απασχολεί 130 εργαζόμενους, από 65 που απασχολούσε το 2012 (και σχεδιάζει άμεσα την πρόσληψη νέου προσωπικού), ενώ συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιριών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη, με πολλαπλές διακρίσεις στο διαγωνισμό Best Workplaces.
Μάλιστα το προσωπικό της εταιρείας για το 2017 είναι “sold out” (με την έννοια ότι δεν έχει το χρόνο να αναλάβει και νέα έργα για το τρέχον έτος), ενώ σε μεγάλο βαθμό αναμένεται να συμβεί κάτι παρόμοιο και για το 2018, καθώς και το ύψος των ανεκτέλεστων έργων υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ.
Ο πρόεδρος της εταιρίας, Παναγιώτης Βασιλειάδης, δήλωσε σχετικά: «Εδώ και 30 χρόνια βρισκόμαστε πάντα δίπλα στον πελάτη. Οι νέες επενδύσεις και τα νέα μας προϊόντα έρχονται ως φυσική εξέλιξη της στρατηγικής που ακολουθούμε και είμαστε περήφανοι που συγκαταλεγόμαστε στους Leaders της αγοράς.vasiliadisΕστιάζουμε στην ποιότητα και ευχρηστία των προϊόντων μας, στην υψηλού επιπέδου υποστήριξη των πελατών και στην τεχνογνωσία των στελεχών μας, καθώς και του δικτύου συνεργατών μας. Είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς, να παρέχουμε στον πελάτη μας λύσεις που συμβάλλουν στο έπακρο στη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών του, εντοπίζοντας καθημερινά τις ανάγκες του και προσφέροντάς του καινοτομία, επαγγελματισμό και άριστη τεχνογνωσία! Αυτά αποτελούν άλλωστε, από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας, το 1987, τη δική μας έμπνευση!”.

Η εταιρεία

Η Data Communication ιδρύθηκε το 1987 και σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες πληροφορικής και, παράλληλα, στρατηγικό συνεργάτη της Microsoft.
Η εταιρία εστιάζει στην ανάπτυξη λειτουργικών και εξειδικευμένων λύσεων ERP, CRM, HRM, που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες διαφορετικών επιχειρηματικών κλάδων. Μέσω της πολιτικής εξυπηρέτησης Customer Care 360º και της μεθοδολογίας υλοποίησης έργων πληροφορικής Sure Step της Microsoft, διασφαλίζει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες της.
Διαθέτει γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, όπου απασχολεί 130 στελέχη και διατηρεί σημαντικό δίκτυο συνεργατών – μεταπωλητών που καλύπτει όλη την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ