Οι Ιάπωνες δείχνουν προτίμηση στα ελληνικά κρασιά

Αύξηση 87% της αξίας των εξαγωγών ελληνικών κρασιών στην Ιαπωνία δείχνουν τα στοιχεία της ιαπωνικής στατιστικής υπηρεσίας για το α΄τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
 
Ακόμη, τα τελευταία τρία χρόνια διπλασιάστηκε ο αριθμός των ιαπωνικών εταιρειών εισαγωγής ελληνικού κρασιού (από 4 σε 8) ενώ οι εξαγωγές έχουν τριπλασιασθεί συγκριτικά με το 2014 και ανέρχονται πλέον σε περίπου 500.000 ευρώ.
 
Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής πρεσβείας στο Τόκιο, ενώ σημειώνεται ότι μέσω του Enterprise Greece αναμένεται να επιδιωχθεί η συνέχιση του προγράμματος προώθησης ελληνικού κρασιού στην Ιαπωνία, για ακόμη τρία έτη, ούτως ώστε  να διατηρηθεί το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.
 
Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν με αφορμή την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων προώθησης του ελληνικού οίνου στην Ιαπωνία, που οργάνωσε το Γραφείο ΟΕΥ Τόκιο, από κοινού με το Enterprise Greece, στο πλαίσιο ευρύτερου προγράμματος προβολής.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ