Η Markel ετοιμάζει ασφαλιστική στο Μόναχο ενόψει του Brexit

Ολοένα και περισσότερες τράπεζες και εταιρείες σκέφτονται τι θα κάνουν μόλις πραγματοποιηθεί το Brexit. Μία από αυτές είναι και η Markel International, η οποία, μέσω της θυγατρικής της Markel Corporation, σκέφτεται να αφήσει κατά κάποιον τρόπο το Λονδίνο για το Μόναχο.

Munich_EMEAgr_953656_980x620

Η Markel Corporation ανακοίνωσε ότι ύστερα από συζητήσεις με την BaFin, σκέφτεται να ζητήσει άδεια για τη δημιουργία ασφαλιστικής εταιρείας στο Μόναχο, η οποία θα έχει σαν αντικείμενο να διασφαλίσει ότι οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του Brexit, η εταιρεία θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών της από τις χώρες της Ε. Ε. των 27.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι η ασφαλιστική να είναι έτοιμη μέσα στο πρώτο μισό του 2018 και σίγουρα όχι αργότερα από το τέλος των διαπραγματεύσεων, το οποίο έχει οριστεί για τις 29 Μαΐου 2018.

Αυτή τη στιγμή, η Markel International, εγγράφει τους πελάτες της από τις πλατφόρμες της που βρίσκονται στο Λονδίνο και μέσω υποκαταστημάτων που βρίσκονται σε διάφορες χώρες του κόσμου. Ένα από αυτά βρίσκεται και στο Μόναχο όπου θα είναι η έδρα της νέας εταιρείας.

Munich_EMEAgr_534325_980x620

Ο Richard R. Whitt, Συνδιευθύνων Σύμβουλος της Markel, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε επικεντρωμένοι στο να χτίσουμε και να επεκτείνουμε την επιχείρησή μας παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε δεσμευμένοι σε μια στρατηγική κερδοφόρας ανάπτυξης της επιχείρησης μας στην Ευρώπη. Ιδρύοντας μια νέα ασφαλιστική στη Γερμανία, θα βελτιώσει τη δυνατότητα της Markel να το κάνει αυτό”.

Ο William Stovin, Πρόεδρος της Markel International, δήλωσε “Πρόκειται για μια σημαντική, στρατηγική εξέλιξη για εμάς. Ενώ θα συνεχίσουμε να εγγράφουμε διεθνείς επιχειρήσεις μέσω του συνδικάτου μας με τη Lloyd’s, θέλουμε επίσης να χτίσουμε πάνω στις δυνατές δομές της διεθνούς επιχειρηματικής αγοράς μας στην Ευρώπη. Η δημιουργία ενός φορέα στη Γερμανία θα μας επιτρέψει να το πραγματοποιήσουμε και θα μας δώσει την ευελιξία να ακολουθήσουμε και άλλες ευκαιρίες στην ηπειρωτική Ευρώπη“.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ