ΟΣΕ: Όλες οι εκδοχές στο τραπέζι για τον εκτροχιασμό

Όλες οι εκδοχές τίθενται επί τάπητος σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Πετράκη, Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΣΕ, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος του Σαββάτου με τρεις νεκρούς έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Υπάρχουν όλες οι εκδοχές στο τραπέζι“. Ο Κ. Πετράκης, διευκρίνισε ότι βάσει της έρευνας ανάλογων σιδηροδρομικών δυστυχημάτων στο εξωτερικό, ότι το Σάββατο το βράδυ μπορεί να υπήρξε μια αρνητική συγκυρία πολλών παραγόντων, παράγοντες που αν επενεργούσαν μόνοι τους ήταν απίθανο να προκαλούσαν το δυστύχημα.

Ο Κ. Πετράκης επεσήμανε: “Ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες (…) θα αναλύσουμε την κατάσταση”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός εξετάζει την τοποθέτηση καμερών σε σταθερά σημεία των σιδηροδρομικών γραμμών, αλλά και στις μηχανές των αμαξοστοιχιών, που θα εποπτεύουν τη συμπεριφορά του συστήματος. Πρόσθεσε όμως ότι η τοποθέτηση καμερών απαιτεί μελέτη και θέλει εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και το κόστος είναι μεγάλο. 

Να σημειωθεί ότι το πρώτο πόρισμα της επιτροπής που έχει συσταθεί για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα αναμένεται να κατατεθεί μέχρι την Παρασκευή. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ειδικά στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν καλά συντηρημένη με περίφραξη. Έτσι, εκτιμάται ότι είτε υπήρχε κάποιο εμπόδιο (π.χ. μια πέτρα στις γραμμές) είτε αστοχία υλικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ