Ισραήλ: Η Pizza Hut κατηγορείται ότι χλευάζει απεργούς πείνας

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ, όπου Παλαιστίνιοι καλούν σε μποϊκοτάζ εναντίον της Pizza Hut, όταν το παράρτημα του Ισραήλ, ανέβασε μια φωτογραφία στα social media, που θεωρούν ότι κορόϊδευε τον αρχηγό μιας μαζικής απεργίας πείνας στις φυλακές του Ισραήλ.

Η ιστορία έχει ως εξής. Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας σε ισραηλινές φυλακές ύστερα από έκκληση του Μπαργούτι, μιας εμβληματικής προσωπικότητας των Παλαιστινίων. Ωστόσο, την Κυριακή οι ισραηλινές αρχές μετέδωσαν την Κυριακή δύο βίντεο του Μπαργούτι να τρώει στο κελί του, ενώ οι υποστηρικτές του καταγγέλλουν ότι πρόκειται για προϊόν μοντάζ.

Το υλικό αυτό χρησιμοποίησε και η Pizza Hut Israel, προσθέτοντας ένα κουτί πίτσας στο πάτωμα του κελιού του Μπαργούτι και γράφοντας από κάτω λεζάντα: “Μπαργούτι, αν είναι να σπάσεις την απεργία, γιατί όχι με μια πίτσα;”.

Η στάση αυτή εξόργισε πολλούς Παλαιστινίους που καλούν σε μποϊκοτάζ. Η Pizza Hut Israel αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη και κατέβασε την εικόνα από τα social media της.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ