Brexit: 9.000 υπαλλήλους σκοπεύουν να μετακινήσουν οι τράπεζες

Είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε και επίσημα το Brexit πολλές τράπεζες ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους να μετακομίσουν τα γραφεία τους εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Απ΄ότι φαίνεται όμως, εκτός από αυτό, οι τράπεζες, εντός της επόμενης διετίας πρόκειται να μετακινήσουν και 9.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα οι Standard Chartered και JPMorgan ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για το, ενώ κι ο Lloyd Blankfein, CEO της Goldman Sachs δήλωσε ότι η ανάπτυξη του Λονδίνου σαν κέντρο οικονομικής ανάπτυξης, ενδεχομένως να παγώσει με το Brexit.

Ο αριθμός των τραπεζών που έχει ανακοινώσει τα σχέδια του για το Brexit έστω και επιγραμματικά, ανέρχεται σε 13, μεταξύ αυτών και οι Goldman Sachs, UBS και Citigroup.  Παρά το γεγονός ότι οι μετακινήσεις των εργαζομένων αντιπροσωπεύει το 2% των θέσεων εργασίας στον τομέα της οικονομίας, τα έσοδα από τους φόρους μπορεί να δεχτούν πλήγμα καθώς θα χάσει φορολογούμενους που προέρχονται από τον οικονομικό τομέα

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία όσων εργάζονται στον οικονομικό τομέα, έχει υψηλότερη αμοιβή, με την μετακίνησή τους, ο υπόλοιπος πληθυσμός θα χρειαστεί να επωμιστεί υψηλότερους φόρους.

Τα σχέδια μικρότερων τραπεζών όπως οι Credit Suisse και Bank of America παραμένουν άγνωστα.

Μέχρι στιγμής, η Φρανκφούρτη και το Δουβλίνο φαίνεται να κερδίζουν το παιχνίδι της μετεγκατάστασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ